Thuis in het Gemeene Leven

In de expositie ‘Thuis in het Gemeene Leven’ wordt aandacht besteed aan de gebouwen die rond 1500 op het Lamme van Dieseplein stonden. In die tijd leefden hier de broeders en de zusters van het Gemeene leven, de volgelingen van de Moderne Devotie van Geert Groote. Er was een refter, een ziekenzaal, een kapel en diverse andere gebouwen. Maar hoe zagen deze gebouwen eruit? En hoe werden ze gebruikt?

Met Occulus Rift bril op de gebouwen in
Vanaf nu kunt u met een Oculus Rift bril op (in de Virtual Reality Experience) zien hoe de gebouwen er van buiten en van binnen uitzagen. Maar ook leert u in de expositie meer over hoe een Virtual Reality experience wordt gemaakt en welke nieuwe inzichten het onderzoek van Panoptes over de kloostergebouwen heeft opgeleverd. Daarnaast geven we een inkijkje in het gebruik van de gebouwen aan het begin van de 16e eeuw. Wie leefde waar? En wat deed hij of zij daar?

Expositie met historische bruiklenen
Met behulp van bruiklenen van Deventer Verhaal, de Stads- of Athenaeumbibliotheek, Archeologisch Depot voor Bodemvondsten Overijssel en Archeologie Deventer vertellen we u het verhaal over het Lamme van Dieseplein rond 1500. De expositie duurt tot en met 9 september 2018. De Virtual Reality Experience blijft ook daarna aanwezig in het Museum Geert Groote Huis.

Het Museum Geert Groote Huis
Woensdag t/m zaterdag, van 11.00 – 17.00 uur. Zondag: 13.00 – 17.00 uur.
De toegangsprijs € 5,- per persoon, inclusief Virtual Reality Experience.
Lamme van Dieseplein 4, 7411 LX Deventer

Delen:
Facebook
Facebook