Etty Hillesum Lyceum viert Deventer 1250

Op dinsdag 13 december gaf Etty Hillesum Lyceum, de school voor voortgezet onderwijs in Deventer speciaal aandacht aan de bijzondere historie én de eigentijdse pracht van hun stad, middels een themadag. Alle schoollocaties organiseerden bijzondere activiteiten.

Alle leerlingen van het Stormink zijn de stad in gegaan voor een ‘Escape the city’. Aan de hand van puzzels door de hele stad moest elk groepje zich bevrijden uit hun boeien en proberen de kluis te openen.  Op het hoogtepunt liepen er 500 tot 600 kinderen tegelijk in de stad.

Het Vlier had keuzeprogramma’s voor alle leerlingen. Zij konden kiezen voor diverse activiteiten, zoals ‘Geschiedenislessen over Deventer’, ‘Het Deventer Spel’, ‘De Deventer Putmoord’ en ‘Filosoferen in de geest van Geert Groote’.

Arkelstein had verschillende workshops voor alle leerlingen georganiseerd zoals: ‘De skyline van Deventer’, ‘de Deventer 1250 quiz’,  ‘Authentiek koken‘ en ‘Een kasteel bouwen met dozen’.

Op de Marke hadden verschillende vaklessen een passend thema en is er een expositie van diverse “Deventer 1250 gezelschapsspelen” die door de leerlingen van de vrijeschoolleerloute Het Corberic zijn ontworpen en gemaakt.
De Boerhaave organiseert voor ál haar leerlingen een ‘Boerhaave – Deventer 1250 kwis’ met aan het eind van de dag een spetterende finale

Delen:
Facebook
Facebook