Gulden Adelaar voor Özcan Akyol

Op dinsdag 10 april mag Deventer schrijver Özcan Akyol de gemeentelijke cultuur- en wetenschapsprijs ‘De Gulden Adelaar’ ontvangen. Deze feestelijke avond is voor iedereen toegankelijk. Hij nodigt daarom alle Deventenaren uit om ook naar het stadhuis te komen. Tijdens de uitreiking zijn er verschillende sprekers met wie Özcan op professioneel vlak vaak te maken heeft. Ook zijn grote muzikale held Frank Boeijen zal een aantal liedjes zingen.

Ambassadeur Deventer 1250 jaar
Özcan Akyol, één van de vijf ambassadeurs van Deventer 1250 jaar en beter bekend als Eus, is een geboren en getogen Deventenaar. Naast zijn werk als literair schrijver is hij ook columnist van onder andere de Stentor, de VARAgids, het Algemeen Dagblad en Nieuwe Revue. Eus heeft recent succes geboekt met zijn serie ‘De neven van Eus’, en is regelmatig te gast in De Wereld Draait Door.

De Gulden Adelaar
De Gulden Adelaar is ingesteld in 1957 en wordt uitgereikt op 10 april, de dag waarop Deventer in 1945 werd bevrijd. De prijs (bestaande uit een geldbedrag en een oorkonde) wordt toegekend aan een persoon of organisatie die zich op een breed terrein van (podium)kunst, cultuur, muziek, wetenschap en innovatie, letteren en architectuur heeft onderscheiden.

Datum: 10 april, 20.00 – 21.15 uur. (Inloop vanaf 19.30 uur.)
Locatie: Publiekshal Stadhuis, Grote Kerkhof 1, Deventer.
Entree: gratis
www.ozcanakyol.nl

Delen:
Facebook
Facebook