Archief

Tour De Terras 1250 Editie

Tour De Terras
1250 Editie

Bezoek 28 juli het muzikale evenement Tour de Terras, dit jaar ter ere van 1250 jaar Deventer, op de Brink in Deventer. Vanaf 20.00 uur.

Delen:
Facebook
Lees meer
Brink kleurt rood en geel!

Brink kleurt
rood en geel!

Het kan jullie vast niet ontgaan zijn, sinds gisteren is de Wilhelminafontein ingepakt in een rood/gele sjaal. Al sinds 08.00 uur stonden de vrouwen van sociaal kunstproject Voorstad Verbindt in de hijskraan om de stedenmaagd van Deventer te bekleden.

Delen:
Facebook
Lees meer
5x onze tips voor Moederdag

5x onze tips voor
Moederdag

Zondag is het Moederdag. Je kan je moeder natuurlijk blij maken met bloemen, een cadeau of een lekker geurtje, maar wat is er nou leuker dan een Deventer 1250 activiteit of product? Je leest het hier!

Delen:
Facebook
Lees meer
Film: ‘Was Is’ te zien op het Pontje

Film: ‘Was Is’ te zien
op het Pontje

Met één druk op de grote rode knop start je vanaf 30 april de film ‘Was Is’ op het pontje. Het voetveer tussen de Wellekade en de Worp is twee keer drie weken lang het toneel voor de film over het veranderende IJssellandschap. 

Delen:
Facebook
Lees meer
D’IESSELTJE verstopt in 2000 kratten Grolsch

D’IESSELTJE verstopt in
2000 kratten Grolsch

Deze week verpakt Grolsch voor al haar fans ook één flesje D’Iesseltje extra in een Grolsch krat van 24 x 30 cl flesjes. In maar liefst 2000 kratten Grolsch vind je de Dunkel Weizen, een amberkleurig speciaalbier met een een ‘bite’ en de frisheid van Weizen.

Delen:
Facebook
Lees meer
ANWB ‘Deventer 1250’ Wandelingen Vol

ANWB ‘Deventer 1250’
Wandelingen Vol

Op zaterdag 14 en 21 april wordt het een drukke boel in de binnenstad van Deventer. . Per dag lopen er vijfhonderd wandelaars van 10.00 tot 16.00 uur door de historische straten van Deventer.

Delen:
Facebook
Lees meer
D’Iesseltje is de naam voor het bier ter ere van 1250 jaar Deventer

D’Iesseltje is de naam voor het bier
ter ere van 1250 jaar Deventer

Na maanden van spanning was het dan eindelijk zo ver; de naam voor het bier gebrouwen ter ere van 1250 jaar Deventer is bekend: oftewel D’Iesseltje. Burgemeester Andries Heidema onthulde, samen met de bedenkers van de naam voor het bier gebrouwen door Grolsch en Davo Bieren, een levensgroot doek waarop de nieuwe naam afgebeeld in een logo zichtbaar was.

Delen:
Facebook
Lees meer
Inschrijving Deventer Doe Mee Quiz geopend!

Inschrijving Deventer
Doe Mee Quiz geopend!

Na 1250 jaar is hij er dan: een quiz over Deventer! En niet zomaar een quiz, maar een quiz bestaande uit drie rondes verspreid over meerdere maanden. De Deventer Doe Mee Quiz (DDMQ) is een levendige, leerzame en speelse quiz over onderwerpen waarin je jouw kennis over Deventer op een breed terrein kunt testen en ontwikkelen.

Delen:
Facebook
Lees meer
Gulden Adelaar voor Özcan Akyol

Gulden Adelaar
voor Özcan Akyol

Schrijver en ambassadeur van Deventer 1250 jaar, Özcan Akyol, ontvangt op 10 april de gemeentelijke cultuur- en wetenschapsprijs ‘de Gulden Adelaar’.

Delen:
Facebook
Lees meer
Onthulling Deventer 1250 jaar bier

Onthulling Deventer
1250 jaar bier

Op maandag 9 april wordt het speciaalbier, dat ter gelegenheid van het jubileum door de Koninklijke Grolsch en Davo Bieren is gebrouwen, gepresenteerd. Kom langs en proef de unieke dunkelweizen naar middeleeuws recept!

Delen:
Facebook
Lees meer
Ambassadeur Rob Dekay in Koffietijd

Ambassadeur Rob Dekay
in Koffietijd

Vrijdag 23 maart is Rob Dekay in het programma Koffietijd te zien op RTL 4. De Deventer zanger én ambassadeur van Deventer 1250 jaar vertelt over zijn nummer ‘Tevreden’ dat hij speciaal ter ere van het 1250-jarige jubileum voor zijn stad heeft geschreven. 

Delen:
Facebook
Lees meer
Takeldoek Sfeerteam ADHD groot succes

Takeldoek Sfeerteam
ADHD groot succes

Tijdens de wedstrijd Go Ahead Eagles – Telstar op 16 maart kreeg de Adelaarshorst een wel heel speciaal tintje. Sfeerteam ADHD moedigde de Eagles namelijk aan met een enorm takeldoek met het thema ‘Deventer 1250 jaar’. Het doek, dat…

Delen:
Facebook
Lees meer
ANWB Wandelweken: Themawandeling Deventer 1250

ANWB Wandelweken:
Themawandeling Deventer 1250

De ANWB Wandelweken komen er aan! Op 14 en 21 april kun je weer lekker gaan wandelen door heel het land. Speciaal voor het 1250-jarige jubileum van Deventer wordt er in Deventer de themawandeling 1250 jaar Deventer gelopen.

Delen:
Facebook
Lees meer
Budget subsidieregeling ‘Bouw mee’ is op

Budget subsidieregeling
‘Bouw mee’ is op

Om de plannen van de bewoners en organisaties te helpen realiseren is er met ingang van 23 september 2017 een programmabudget van €80.000 beschikbaar gesteld. Bewoners en organisaties konden vanaf toen voorstellen voor programmaonderdelen indienen.

Delen:
Facebook
Lees meer
Battle of the Shorts van start

Battle of the Shorts
van start

Battle of the Shorts is van start! De deelnemers tussen de 12 en 18 jaar hebben ter voorbereiding van de wedstrijd al verschillende masterclasses gevolgd.

Delen:
Facebook
Lees meer
Nieuwe plannen gehonoreerd

Nieuwe plannen
gehonoreerd

Afgelopen week zijn ook de onderstaande plannen aan het programma toegevoegd wat het totale aantal gehonoreerde plannen 32 maakt. 

Delen:
Facebook
Lees meer
Expositie Kleurplaten in de Bergkerk

Expositie
Kleurplaten in de Bergkerk

Van 20 februari t/m 4 maart worden de kleurplaten van de wedstrijd ‘Geef Deventer 1250 jaar kleur’ geëxposeerd in de Bergkerk. Bezoekers kunnen hun stem uitbrengen.

Delen:
Facebook
Lees meer
Deventer op TV

Deventer
op TV

Ter promotie van Deventer en de tentoonstelling ‘Deventer Koek. Al zes eeuwen houdbaar’ in Museum de Waag, worden er deze week spotjes uitgezonden op NPO 1, 2 en 3.

Delen:
Facebook
Lees meer
Daventre 1250 keuken opent in Fooddock

Daventre 1250 keuken
opent in Fooddock

Speciaal voor het jubileumjaar is in Fooddock de keuken ‘Daventre 1250’ geopend. De keuken staat volledig in het teken van historische gerechten en de smaken van vroeger.

Delen:
Facebook
Lees meer
Deventer 1250 jaar is geopend!

Deventer 1250 jaar
is geopend!

Deventer 1250 jaar is geopend! Zeker 10.000 Deventenaren werden gisteravond getrakteerd op een licht- en vuurwerkshow én op het speciaal voor het jubileumjaar geschreven lied door Rob Dekay. De Opening…

Delen:
Facebook
Lees meer
Speciaalbier voor Deventer 1250 jaar

Speciaalbier voor
Deventer 1250 jaar

Ter gelegenheid van het 1250-jarige jubileum van Deventer brouwen de Koninklijke Grolsch en Davo Bieren samen een nieuw bier, ook wel collaboration brew genoemd. Grolsch en Davo Bieren dagen de inwoners van Deventer uit om met een originele naam te komen.

Delen:
Facebook
Lees meer
Opening aan de IJssel vrijdag 5 januari

Opening aan de IJssel
vrijdag 5 januari

Op vrijdag 5 januari 2018 is de Opening van Deventer 1250 jaar. De Welle wordt feestelijk ingericht met meerdere horecapunten, zodat er gezamenlijk geproost kan worden op het nieuwe jaar en op Deventer 1250 jaar.

Delen:
Facebook
Lees meer
Jubileumboek Deventer 1250

Jubileumboek
Deventer 1250

Een eigentijdse beeldbijbel van 1250 pagina’s dik, vol met foto’s van het Deventer van nu. Dát wordt het boek ter ere van het 1250-jarige jubileum van Deventer. Gemaakt voor én door Deventenaren, want alle inwoners van de gemeente kunnen eraan bijdragen.

Delen:
Facebook
Lees meer
De strijd om de nieuwe Magistraat

De strijd om de
nieuwe Magistraat

Update 7 december: kunstenaar Patrick Magnus maakt de nieuwe Magistraat. De jury maakte een keuze uit de schetsvoorstellen van de vier genomineerde kunstenaars; Jan Slijkhuis, Patrick Mangnus, Jeroen Diepenmaat en Viorica Cernica maakten ieder een schetsvoorstel. Deze werden afgelopen zomer gepresenteerd tijdens twee tentoonstellingen in de Stadsetalage en het Kunstenlab.

Delen:
Facebook
Lees meer
Nieuwe producten

Nieuwe
producten

Al eerder vermelden we dat Deventer Mosterd een kruidige Likorette heeft uitgegeven in een fraaie kruik met de opdruk ‘1250 jaar Deventer’. Nu zijn daar mosterd en een tapasplank aan toegevoegd.

Delen:
Facebook
Lees meer
Deventer 1250 Likorette

Deventer 1250
Likorette

Sinds deze week is de kruidige Likorette van Deventer Mosterd verkrijgbaar. Naast de likeur heeft Deventer Mosterd ook een Deventer 1250 tapasplank gemaakt en een mosterd ter viering van het 1250-jarige jubileum. Alle producten zijn verkrijgbaar bij de Oude Mosterdfabriek.

Delen:
Facebook
Lees meer
13 nieuwe programmaonderdelen

13 nieuwe
programmaonderdelen

Hier zijn ze dan, de eerste 13 activiteiten en evenementen (en één product) die we met trots toevoegen aan het programma van Deventer 1250 jaar. De 13 nieuwe programmaonderdelen zijn divers, maar hebben één gemeenschappelijke noemer: ze zijn opgezet door inwoners en organisaties uit de gemeente Deventer.

Delen:
Facebook
Lees meer
Eerste plannen ‘Bouw mee aan Deventer 1250’ zijn definitief!

Eerste plannen ‘Bouw mee
aan Deventer 1250’ zijn definitief!

Ruim 50 programmavoorstellen zijn sinds de aftrap van de subsidieregeling ingediend. De activiteiten en evenementen die zijn gehonoreerd lopen uiteen van een groots Street Art kunstwerk tot het lopen van 12 wandelconcerten, en van een 12,5 uur durend concert ‘Cathedrale Mobile’ tot een groot takeldoek gemaakt door Sfeerteam ADHD van Go Ahead Eagles.

Delen:
Facebook
Lees meer
Plannen bewoners en organisaties stromen binnen

Plannen bewoners en organisaties
stromen binnen

Op de ochtend dat de subsidieregeling van start ging, ontvingen we om klokslag 10:00 uur het eerste plan. Sindsdien zijn er tal van plannen op het gebied van sport, eten, theater, kunst en voetbal binnen gekomen. Plannen waar wij als organisatie erg enthousiast van worden!

Delen:
Facebook
Lees meer
Deventer koekwandeling

Deventer
koekwandeling

Deventer is Koekstad van oudsher! De oudste vermelding van het bakken van koek in Deventer is 600 jaar oud en stamt uit 1417. De koek was een populair product vanwege haar lange houdbaarheid en kon dan ook veelvuldig verscheept worden, eerst via de Hanze en later wereldwijd met de VOC.

Delen:
Facebook
Lees meer
Nationale Burendag

Nationale
Burendag

Afgelopen zaterdag was het nationale burendag. Wij maakten van deze gelegenheid gebruik door het project ‘bouw mee aan Deventer 1250 jaar’ te promoten bij wijkcentra en buurtfeestjes in Deventer.

Delen:
Facebook
Lees meer
Deventer 1250 jaar van start!

Deventer 1250 jaar
van start!

In 2018 is het precies 1250 jaar geleden dat Deventer werd gesticht. En dat mag gevierd worden! Deventer is één van de oudste steden van ons land, en in die 1250 jaar is er veel veranderd. De eens zo kleine nederzetting aan de IJssel groeide uit tot een Hanzestad, boekenstad en evenementenstad met internationale allure.

Delen:
Facebook
Lees meer
De vijf ambassadeurs van Deventer 1250 jaar

De vijf ambassadeurs van
Deventer 1250 jaar

Met trots presenteert Deventer 1250 jaar haar vijf ambassadeurs. Vijf mensen die ieder een speciale binding met de stad Deventer hebben en met trots uitspreken wat Deventer voor hen betekent. De één is hier geboren, de ander heeft het Deventerse bedrijfsleven een impuls geven. De binding die zij met de stad Deventer hebben dragen ze het komende jaar uit, ieder op zijn of haar eigen wijze.

Delen:
Facebook
Lees meer
Studio Wonderverzorgt de huisstijl

Studio Wonder
verzorgt de huisstijl

Deventer grafisch bureau Studio Wonder, bestaande uit Camiel Voorn en Sander op den Dries zijn verantwoordelijk voor de gehele vormgeving van Deventer 1250 jaar. Om tot een goed plan te komen zijn ze terug gegaan naar de basis.

Delen:
Facebook
Lees meer
Delen:
Facebook
Facebook