Battle of the Shorts

 

Battle of the Shorts (BOTS) is een korte film wedstrijd voor iedereen van 12 tot en met 18 jaar die het leuk lijkt een korte film te maken. Dit jaar heeft de wedstrijd een speciaal tintje: het 1250-jarige bestaan van Deventer. Elk team krijgt een aantal opdrachten mee waaraan ze zich tijdens het filmen moeten houden, zoals: een locatie, een zin en een voorwerp. Deze opdrachten houden verband met de 1250-jarige geschiedenis van Deventer en het Deventer van de toekomst.

Om deel te nemen aan Battle of the Shorts hoef je niet alles te kunnen, je hoeft geen Quentin Tarantino of Jennifer Lawrence te zijn, want je werkt in een team. In de aanloop naar de wedstrijd worden er door het Burgerweeshuis masterclasses georganiseerd waar jij je kan specialiseren in het schrijven van een script, editing, filmmuziek of acteren. Nieuw dit jaar is dat ook vloggers kunnen meedoen. Na een masterclass van niemand minder dan Bardo Ellens volg jij als vlogger de deelnemers op de voet. De vlogs worden als ‘making-off’ voor de première online gezet.

Voorjaarsvakantie
De gezamenlijke aftrap vindt op maandag 26 februari om 10:00 uur plaats in Filmhuis de Keizer. Hier word je ingedeeld in een groep en krijg je uitdagende thema’s voor jullie korte film toegewezen. In de voorjaarsvakantie ga je met je groep aan de slag om in 4 dagen een korte film te maken. Apparatuur en begeleiding wordt door de organisatie geregeld. Op 2 maart vindt de grande finale plaats in het Filmhuis, met als dresscode ‘gala’, waar alle films worden vertoond en beoordeeld door een professionele jury uit het vak. Maak met je film kans op de volgende prijzen:

Beste Film:
Deze groep wint een Budgetcam huurtegoed van €250,-, een bezoek aan een filmset en een masterclass op maat.

Publieksprijs:
Deze groep wint een Budgetcam huurtegoed van €150,- en een bezoek aan een filmset.

Aan alle groepen wordt er een vervolgtraject geboden waarin je nog meer kunt leren.
Deelname is gratis! Klik hier om je aan te melden.

Finale
Op 2 maart vindt de grande finale plaats in het Filmhuis, met als dresscode ‘gala’, waar alle films worden vertoond en beoordeeld door een professionele jury uit het vak. Aanvang: 19:00 uur. Filmhuis de Keizer, Keizerstraat 78.

Organisatie:
www.burgerweeshuis.nl
www.newartsdeventer.nl

 

Delen:
Facebook
Facebook