‘Elite’

In het kader van het jubileumjaar heeft de Deventer thrillerschrijver Almar Otten weer een spannend boek geschreven met de titel ‘Elite’, een Deventer moordzaak. Het boek is tot stand gekomen door de vrijwillige inzet van de leden van Rotary Deventer-IJssel, van de eerste ideeën, het schrijven, de vormgeving tot en met het drukwerk. De kosten zijn daardoor tot een minimum beperkt, waardoor de gehele opbrengst van de verkoop ten goede kan komen aan maatschappelijke doelen.

Elite’ past in de serie van Deventer Moordzaken waarvan Otten de eerste vier delen heeft geschreven. Net als in eerdere boeken hebben rechercheurs Ellen van Dorth en Jozef Laros hun handen vol aan het oplossen van een zaak waarin niets is wat het lijkt. Wat begint met de eenvoudige vraag of de dode schrijver aan de voet van de Lebuïnuskerk is gesprongen of geduwd, groeit uit tot een doolhof waar niemand zijn leven zeker is.

Het verhaal speelt zich af tegen de achtergrond van meerdere bekende en minder bekende Deventer verhalen, waaronder de viering van het 1250-jarig bestaan van Deventer; de Deventer putmoord; de ontwikkeling van de voormalige Gasfabriek en de bijzondere wereld van de Deventer horeca. En, last-but-not-least, is er de Rotaryclub Deventer-IJssel. Welke rol spelen de leden van deze beruchte club in deze zaak.

Het grote doel is het organiseren van een boottocht over de IJssel voor de 1250 oudste inwoners van Deventer. Het is een eerbetoon aan de echte elite van de stad. Deze boottocht vindt plaats op 14 oktober 2018. Tijdens de boottocht zullen scholieren de deelnemers één vraag stellen: wat is uw mooiste  herinnering aan Deventer? De antwoorden zullen worden samengevat in een boekje dat voor iedereen verkrijgbaar zal zijn.

Daarnaast zal de opbrengst van het ELITE-project worden besteed aan verschillende goede doelen op het gebied van cultuur, laaggeletterdheid en zorg. Voorbeelden daarvan zijn de vernieuwende culturele activiteiten van de Stichting Cultuur van De Hip, de vrijwillige inzet van oud taaldocenten in het Taalhuis en projecten ter ondersteuning van de buurthuizen in Deventer.

Vanaf 9 juni is het boek verkrijgbaar bij de Deventer boekhandels en bij de VVV Deventer. Op 9 juni is de schrijver een groot deel van de dag aanwezig in de Boekhandel Praamstra, onder het mom van ‘Otten rekent met u af.’

Almar Otten behoort tot de top van de Nederlandse thrillerauteurs. Sinds 2007 zijn er tien spannende boeken van zijn hand verschenen die zich allemaal afspelen in en om Deventer. Zonder uitzondering mogen zijn boeken rekenen op positieve kritieken en enthousiast lezers. Voor zijn boek Blauw Goud ontving hij in 2012 de prestigieuze Diamanten Kogel, de Belgische prijs voor de beste Nederlandstalige thriller. Het boek Vriendendienst werd in 2016 verkozen tot Beste Boek van Overijssel en de boeken Gebonden Kapitaal en Blauw Goud veroverden een plekje in de top 75 van beste Nederlandse thrillers aller tijden.

 

Delen:
Facebook
Facebook