Bouw mee

Dit jaar worden er door de organisatie van Deventer 1250 jaar verschillende evenementen en activiteiten georganiseerd in het kader van het 1250-jarige jubileum van Deventer. Maar Deventer is opgebouwd door haar inwoners en de programmering wordt dan ook voor een deel door de bewoners en organisaties bedacht.

Om de plannen van de bewoners en organisaties te helpen realiseren is er met ingang van 23 september 2017 een programmabudget van €80.000 beschikbaar gesteld. Bewoners en organisaties konden voorstellen voor programmaonderdelen indienen.  In de afgelopen maanden heeft de organisatie ruim 125 plannen ontvangen van een heel divers pluimage. Het was soms lastig kiezen voor de organisatie, maar uiteindelijk zijn er 35 plannen van bewoners aan het programma toegevoegd en is het programmabudget van €80.000 vergeven. Een van de voorwaarden voor goedkeuring was een cofinanciering van minimaal 100%. Het blijkt dat de plannenmakers hun projecten zelfs meer dan 200% co financieren. Dit maakt het totale ‘Bouw mee aan Deventer 1250 jaar’ budget maar liefst €276.000.

Bij de beoordeling van de plannen heeft de organisatie rekening gehouden met de diversiteit van het programma, de spreiding binnen de gemeente Deventer en de spreiding door het jaar heen.

Kunstklas in het kader van
Deventer 1250

Naar aanleiding van bijzondere Kunstklassen onder leiding van Anneke Koch, is er vanaf vrijdag 16 november tot midden januari 2019 een bijzondere tentoonstelling in het Deventer Ziekenhuis met kunstwerken van kinderen tussen de 7 en 13 jaar.

Delen:
Facebook
Lees meer

Kinderen van Deventer krijgen verhalenboek cadeau

Alle kinderen van groep 5 tot en met 8 uit de gemeente Deventer krijgen gedurende de maand oktober het boek ‘Kinderen van Deventer’ cadeau. Het boek, dat ruim 200 pagina’s telt, is geschreven door Rene Berends en geïllustreerd door Hans Stempher. Dit is het eerste geschiedenisboek over Deventer dat speciaal gericht is op kinderen.

Delen:
Facebook
Lees meer

Tour De Terras
1250 Editie

Bezoek 28 juli het muzikale evenement Tour de Terras, dit jaar ter ere van 1250 jaar Deventer, op de Brink in Deventer. Vanaf 20.00 uur.

Delen:
Facebook
Lees meer

Expositie Deventer 1250

Dagelijks, tot begin maart

Expositie Deventer 1250, verrassend veelzijdig. Thema´s: Vroege historie, heden, Verleden en Toekomst komen aan bod. In diverse delen van het ziekenhuis is de kunst te bewonderen.

Delen:
Facebook
Lees meer

Cathedral
Mobile

27 – 28 oktober

Door samples te componeren met orgelmuziek en live elektronica, wordt de Grote- of Lebuinuskerk in één nacht door middel van muziek opgebouwd.

Delen:
Facebook
Lees meer

Zeefdrukken
Atelier OPNIEUW

Zaterdag 13 oktober

Wil je leren zeefdrukken? Bij Atelier Opnieuw leren ze je hoe je zeefdrukken maakt op T-shirts. Natuurlijk in de stijl van Deventer 1250.

Delen:
Facebook
Lees meer

Koek FM @ Carlos in Huis!

Woensdag 26 september

Uitgezonden vanuit wisselende plekken in de binnenstad. Koek FM creëert een beeld van het muzikale landschap van Deventer in 2018.

Delen:
Facebook
Lees meer

Korenfestival
op de Worp

Zondag 16 september

De stichting Muziekkoepel Nering Bögel Worpplantsoen organiseert een korenfestival op zondag 16 september in het Worpplantsoen.

Delen:
Facebook
Lees meer

Hanzepersen
Druk bij Deventer

Presentatie op 4 augustus

In het kader van Deventer 1250 jaar worden er negen gedichten gedrukt over de IJssel, de Hanzesteden en Deventer in het bijzonder.

Delen:
Facebook
Lees meer

Fietsen met
Tingeling

Zaterdag 28 juli

Tingeling fietst met kinderen driemaal de Lebuïnus-tingelroute. Een fietstocht met veel activiteiten en (middeleeuwse) spelletjes onderweg!

Delen:
Facebook
Lees meer

KOEK FM X
Deventer 1250

Donderdag 21 juni

Maandelijkse radioshow over Deventer 1250 jaar. Deze editie vanuit de toren van de Grote of Lebuinuskerk. 19.00 – 21.00 uur. Kom langs!

Delen:
Facebook
Lees meer

Deventer 1250
Street Art

13, 14 en 15 juni
Onthulling: 15 juni

Straatkunstenaar Joren Joshua beschildert het pand aan Sluisstraat 4 ter ere van 1250 jaar Deventer.

Delen:
Facebook
Lees meer

Koek & Scootmobiel
Tocht

Zondag 27 mei

Scootmobielvereniging ‘De Deventer Stokvisrijders’ vertaalt de Stadswandeling Deventer Koek in een feestje voor scootmobiel rijders.

Delen:
Facebook
Lees meer

Van Riek
tot Vork

Zaterdag 26 mei

Schuif aan op een grote gedekte tafel op de Brink. Je volgt je neus, krijgt iets te drinken, proost met je tafelgenoten en zet een koptelefoon op.

Delen:
Facebook
Lees meer

Spandoek
Go Ahead Eagles

16 maart GAE – Telstar 20:00 uur

In het kader en van Deventer 1250 jaar maakt het Sfeerteam een spandoek van 40 meter bij 7,5 meter.

Delen:
Facebook
Lees meer
Delen:
Facebook
Facebook