Cathedral
Mobile

Nachtconcert in de Grote of Lebuinuskerk

Van ambient music tot post-rock en jazz – een nacht lang, tot zonsopgang, wordt de Lebuinuskerk omgetoverd tot één grote klankenkathedraal. Tijdens de overgang van zomer- naar wintertijd (27-28 oktober) vindt het nachtconcert Cathedral Mobile plaats. Bezoekers kunnen in- en uitlopen, of zelfs in slaap vallen in de kerk.

Het concert staat in het teken van 1250 jaar Deventer: in navolging van Lebuinus bouwen Jacob Lekkerkerker en zijn musici een kathedraal, maar nu van muziek en geluid. Cathedral Mobile is een 12,5 uur durend nachtconcert, dat ter plekke door improvisatie van de musici ontstaat. De musici hebben een achtergrond in ambient music, post-rock en jazz.

Rode draad door het concert heen zijn de geluiden die Lekkerkerker heeft opgenomen van kathedralen door heel Europa, en ook van de Lebuinuskerk. Deze opnames, samengebracht met gitaar, altviool, orgel en electronica, vormen de bouwstenen van een nieuwe kathedraal in geluid en muziek.

Jacob Lekkerkerker
Lekkerkerker is organist, en trekt een leven lang langs kerken en orgels, als vernieuwer van het genre. Dit doet hij door aan de geluidslaag van het orgel een geluidslaag van elektronische klanken toe te voegen, in samenwerking met musici als Alfredo Genovesi (elektrische gitaar, elektronica) en Oene van Geel (altviool en elektronica).

Nu toert Lekkerkerker door Europa met Cathedral Mobile. Dit concert wordt in elke speelplaats opnieuw op maat gecomponeerd en ontstaat uit improvisatie. De akoestiek, het orgel, en de geluiden worden in nieuwe samenhang gebracht, als een kathedraal: één nacht lang, tot zonsopgang.

Cathedral Mobile
Datum: in de nacht van zaterdag 27 op zondag 28 oktober
Tijd: 20.00 – 7.30 uur. (vanwege de ingang van de wintertijd, is dit in werkelijkheid 12,5 uur).
Locatie: Grote of Lebuinuskerk, Grote Kerkhof 38
Entree: €12,50, of koopt u hier
Organisatie Vondst,De Perifeer en Stichting Lekkerkerk & Co

Delen:
Facebook
Facebook