De vijf ambassadeurs van Deventer 1250 jaar

Met trots presenteert Deventer 1250 jaar haar vijf ambassadeurs. Vijf mensen die ieder een speciale binding met de stad Deventer hebben én met trots uitspreken wat Deventer voor hen betekent. De één is hier geboren, de ander heeft het Deventerse bedrijfsleven een impuls geven. De binding die zij met de stad Deventer hebben dragen ze het komende jaar uit, ieder op zijn of haar eigen wijze.

Karin Sluis
Sinds 2013 is Karin Sluis Algemeen Directeur bij Witteveen + Bos. Het advies- en ingenieursbureau levert op internationaal niveau adviezen en ontwerpen op het gebied van water, infrastructuur, milieu en bouw. Dat Witteveen + Bos betrokken is bij de samenleving en bij Deventer in het bijzonder, blijkt onder andere uit de jaarlijkse Witteveen + Bos prijs voor Kunst + Techniek.

Rob Dekay
Deventenaar in hart en nieren. Op zijn vijftiende stopte Rob Dekay met school en werkte hij als vuilnisman en stratenmaker. Zijn liefde voor muziek was zijn grootste tijdverdrijf. Rob stond viermaal in De Wereld Draait Door, speelde op Lowlands en was onder meer te horen op de Zwarte Cross, Oerol en Paaspop. In 2016 tekende Rob bij Top Notch.

Christine Otten
In 2004 brak Christine Otten door met haar roman ‘de laatste dichters’ en werd genomineerd voor de Libris Literatuur Prijs. Afkomstig uit een Deventers arbeidersmilieu waar maatschappelijke betrokkenheid vanzelfsprekend was, toont Otten zich als een betrokken auteur.

Bert van Marwijk
Op 9-jarige leeftijd werd Bert van Marwijk geselecteerd voor de jeugdopleiding bij Go Ahead Eagles. Na zijn afscheid als profvoetballer is van Marwijk coach geworden. Op Europees toneel wist hij in 2002 met Feyenoord de UEFA Cup te winnen, en tijdens het WK in Zuid-Afrika heeft het Nederlands elftal zich onder zijn leiding tot de finale geschopt. Bert van Marwijk is geboren op de Worp. In 2011 opende hij hier het ‘Bert van Marwijkplein’.

Özcan Akyol
Özcan Akyol, beter bekend als Eus, is een geboren en getogen Deventenaar. Naast zijn werk als literair schrijver is hij ook columnist van onder andere de Stentor, de VARAgids, het Algemeen Dagblad en Nieuwe Revue. Eus heeft recent succes geboekt met zijn serie ‘De neven van Eus’, en is regelmatig te gast in De Wereld Draait Door.

Delen:
Facebook
Facebook