Deventer 1275 jaar

Afgelopen donderdag, 29 november, was er een conferentie over de toekomst. Om precies te zijn de toekomst over het jaar 2043, wanneer Deventer 1275 jaar bestaat.

Deventer groeit en flink ook. Al 1250 jaar is Deventer een authentieke stad, een regionaal centrum voor handel en ondernemerschap, waar ruimte is voor cultuur en vrije tijd en waar het simpelweg fijn wonen is. En ook in dat jaar willen we als stad aantrekkelijk blijven voor de jonge generaties! Vanuit dit perspectief is een initiatief opgezet om mee te denken over Deventer 1275 jaar. Jonge generaties laten meebouwen aan Deventer is van groot belang om een aantrekkelijke stad te blijven in de toekomst. 

Afgelopen donderdag bogen ruim 75 jonge Deventenaren zich over vragen hoe de stad er in de toekomst uit zou moeten zien. Studenten van het Vlier, het Saxion en Young Professionals bekeken samen naar de thema’s. Vraagstukken als: klimaatverandering tot de circulaire stad en vrije tijdsbesteding kwamen aan bod, alles voor een duurzame toekomst. Jonge talenten keken met een frisse blik naar de bestaande problemen, ontwikkelingen en trends en werkten samen met senior professionals, zo leren ze versneld van elkaar. Beide partijen krijgen op deze manier nieuwe impulsen, bekijken andere invalshoeken en zorgen samen voor verrassende oplossingen.

Het ultieme doel? Een manifest maken voor een duurzaam en toekomstbestendig Deventer.

 

Delen:
Facebook
Facebook