Duurzaamheid in woord en beeld door kinderen

Journalist Gerreke van den Bosch en fotograaf Sterre Delemarre gaan met kinderen op bezoek bij bedrijven/organisaties die het goede voorbeeld geven op het gebied van duurzaamheid. De bijzondere kijk van de jeugd willen zij vervolgens delen met volwassenen.

Want gedurende de 1250 jaar dat Deventer bestaat, groeide niet alleen de stad, maar ook de wijze van consumeren en produceren. Hierdoor nam het energiegebruik en de milieubelasting toe. Gelukkig is hier oog voor vanuit de gemeente maar ook vanuit de bedrijven zelf: duurzaamheid staat hoog in het vaandel.

Expositie
Leerlingen uit een bovenbouwgroep van de Montessorischool van Lith krijgen een workshop fotografie en journalistiek waarna ze in groepjes op bezoek gaan bij bedrijven en organisaties die het voortouw nemen op het gebied van duurzaamheid. De kinderen nemen bij deze bedrijven foto’s en interviews af welke worden geëxposeerd in het Stadhuis en worden gepubliceerd in de Deventer Post.

Zes duurzame bedrijven in Deventer
De leerlingen gaan op bezoek bij de Koninklijke Auping, Deventer Energie, ‘t Cocon, Bezorgservice de Gouden Pompoen, Cambio, en worden door burgemeester Andries Heidema rondgeleid door het Stadhuis. De kinderen krijgen o.a. het productieproces van bedden te zien, worden meegenomen naar de windmolens bij de A1 en ontdekken dat boodschappentassen gemaakt worden van oude banners en dat oesterzwammen prima groeien op koffiedik verzameld bij Deventerse bedrijven.

Locatie expositie: Stadhuis (Grote Kerkhof 1)
Datum expositie: 23 maart t/m eind april 2018

Delen:
Facebook
Facebook