Etty Hillesum Lyceum viert Deventer 1250 jaar

Etty Hillesum Lyceum vindt het belangrijk dat haar leerlingen zich bewust zijn van de bijzondere historie én de eigentijdse pracht van hun stad. Op dinsdag 13 november geeft de school voor voortgezet onderwijs in Deventer daarom speciaal aandacht aan het 1250 jarig bestaan van Deventer in de vorm van een themadag. Alle schoollocaties organiseren dan bijzondere activiteiten.

Zo zullen alle leerlingen van het Stormink de stad in gaan voor een ‘Escape the city’. Aan de hand van puzzels door de hele stad moet elk groepje zich bevrijden uit hun boeien en proberen de kluis te openen.  Op het hoogtepunt zullen er 500 tot 600 kinderen tegelijk in de stad rondlopen.

Het Vlier heeft keuzeprogramma’s voor alle leerlingen. Zij kunnen kiezen voor diverse activiteiten, zoals ‘Geschiedenislessen over Deventer’, ‘Het Deventer Spel’, ‘De Deventer Putmoord’ en ‘Filosoferen in de geest van Geert Groote’.

Arkelstein heeft verschillende workshops voor alle leerlingen georganiseerd zoals: ‘De skyline van Deventer’, ‘de Deventer 1250 quiz’,  ‘Authentiek koken ‘ en ‘Een kasteel bouwen met dozen’.

Op de Marke hebben verschillende vaklessen een passend thema en is er een expositie van diverse “Deventer 1250 gezelschapsspelen” die door de leerlingen van de vrijeschoolleerloute Het Corberic zijn ontworpen en gemaakt.
De Boerhaave organiseert voor ál haar leerlingen een ‘Boerhaave – Deventer 1250 kwis’ met aan het eind van de dag een spetterende finale

Delen:
Facebook
Facebook