Expositie
De Salon

Voor een overzicht van de actuele beeldende kunstproductie in Deventer moet je komende zomer in de Bergkerk zijn. Van 21 juli t/m 30 september tonen meer dan honderd beeldende kunstenaars uit Deventer en omgeving recent werk in de tweejaarlijkse Salon. Het werk is geïnspireerd op het thema ‘Dromen’.

Juist kunstenaars zijn in staat te dromen voorbij het alledaagse, voorbij het ogenschijnlijk gewone en gebruikelijke. Met het vermogen het ondenkbare te denken en het niet bestaande te creëren kan de kunstenaar perspectieven op nieuwe werelden laten zien. De door de kunstenaar gedroomde werkelijkheden lopen uiteen van utopische vergezichten tot ingezoomde blikken op microniveau, van poëtische associaties tot schrikbeelden waar we van weg willen blijven, en soms gunnen ze ons een blik op hun innerlijke gevoelsleven. De dromen van kunstenaars troosten, inspireren, ontspannen of zetten juist aan tot actie: in alle gevallen bieden ze nieuwe inzichten op de ons zo bekende wereld.

De Bergkerk biedt een prachtig podium voor deze Salon. Veel kunstenaars die zich presenteren wonen en werken al langer in Deventer, maar ook kunstenaars die zich pas recent in Deventer vestigden laten hun werk zien. Het is bijzonder en iets om trots op te zijn dat Deventer, hoewel we geen kunstacademie hebben, aantrekkelijk is als vestigingsplaats voor kunstenaars.

De tentoonstelling is divers met installaties, tekeningen, schilderijen, videowerken en sculpturen. De Salon wordt gecombineerd met een Open Atelierroute. Niet in één weekend, maar verspreid over de weekenden gedurende de tentoonstellingsperiode van de Salon stellen kunstenaars hun ateliers open. Op deze dagen organiseren verschillende kunstenaars extra activiteiten zoals workshops, rondleidingen en optredens.

De Salon wordt georganiseerd door het Kunstenlab in samenwerking met Platform Deventer kunstenaars (vh VBK). Voor meer informatie: www.kunstenlab.nl en www.deventerkunstenaars.nl

Locatie: De Bergkerk
Datum: 21 juli t/m 30 september, 11:00 – 17:00 uur
Organisatoren: Het Kunstenlab en de VBK

Delen:
Facebook
Facebook