Expositie Deventer 1250 geopend.

Gisteren is er een speciale expositie geopend in het Deventer ziekenhuis, deze is in diverse delen van het ziekenhuis te zien en bestaat uit verschillende thema’s.
In het thema Vroege historie zijn pentekeningen van Henk van Gorssel te zien. Deze hangen op het poliplein. Een schilderij van de skyline van Deventer van Hans Kerk hangt naast de ingang van de Dialyse.
Voor het thema Heden zijn op diverse plekken in Deventer foto’s gemaakt door Bianca Boogerd. Deze hangen bij de poli Reumatologie.
Voor het thema Verleden Toekomst hebben kinderen van de Kunstklas Deventer schilderijen gemaakt. In de hal van Urologie tot MDL is te zien hoe zijn naar het verleden en de toekomst van Deventer kijken. Deze kustklas is begeleid door Anneke Koch, die het speciaal bedacht in het kader van het jubileumjaar. Basisschool kinderen konden zich hiervoor aanmelden en de kustlessen (met plezier) volgen!
Tot slot zijn er in de vitrinekasten glazen objecten en andere objecten van keramiek van Henny en Riky ten Broeke te zien.

 

Delen:
Facebook
Facebook