Fietsen met Tingeling

Ook Tingeling viert Deventer 1250 jaar! Inge en andere Inge van Tingeling organiseren voor kinderen van 8 tot 14 jaar tingeltochten. Dit zijn fietstochten in en rondom Deventer met heel veel activiteiten onderweg. De tingeltochten worden gevolgd via de knooppunten-route,  zijn maximaal 30 km en vinden plaats in het weekend, afwisselend op de zaterdag of zondag.

Tingeling fietst voor Deventer 1250 jaar driemaal de Lebuïnus-Tingelroute. Deze unieke route is ongeveer  25 km en onderweg zijn er een aantal pauzemomenten om eventjes uit te rusten, middeleeuwse spelletjes te doen, Deventer Koek te happen, historische feitjes over Deventer en Lebuïnus te vertellen en te laten zien én pannenkoeken te bakken op betovergrootmoeders wijze.

Deze feestelijke tingeltochten in het kader van Deventer 1250 jaar vinden plaats op zondag 24 juni en zaterdag 28 juli. Het vertrekpunt is bij de hoofdingang van de Lebuïnuskerk. Als de kerkklok 10 uur slaat, start de tocht. Het evenement  zal hier ook feestelijk eindigen om 17 uur. De deelnamekosten van het evenement wordt gesubsidieerd door Deventer 1250 jaar. Dit houdt in dat de kinderen voor deze speciale gelegenheid gratis mee kunnen tingelen. Tingeling verzorgt eten en drinken en tussendoortjes voor onderweg. De kinderen moeten in het bezit zijn van een goede fiets, reservekleding is gewenst. Voor het vervoer van jassen en tassen beschikt Tingeling over een grote bagagekar. Er kunnen zich maximaal 10 kinderen per tocht aanmelden.

Aanmelden: Ouders van kinderen in de leeftijd van 8 tot 14 jaar kunnen hun kind(eren) aanmelden door een mailtje te sturen met vermelding van naam, leeftijd en de datum waarop ze mee willen fietsen, naar: Tingelingkinderfietstochten@gmail.com of via de facebookpagina: Tingeling.

Datum: zaterdag 28 juli
Tijd: 10.00 -17.00 uur
Vertrekpunt: Grote of Lebuïnuskerk, Grote Kerkhof
Doelgroep: kinderen van 8 tot 14 jaar
Deelname: gratis

Delen:
Facebook
Facebook