Grims Papieren Theater

Grims Papieren Theater speelt in het kader van Deventer 1250 jaar in de loop van komend jaar meerdere malen de voorstelling “Achtergronden”. Een papieren theatervoorstelling met verrassende doorkijkjes, bijzondere inkijkjes en een af en toe ironisch overzicht over het reilen en zeilen van een oud stadje aan de IJssel, tussen 1250 en 2050.

Al meer dan 40 jaar speelt Frits Grimmelikhuizen papieren theater in zijn huiskamertheater in de Deventer Papenstraat.
In zijn miniatuurtheater is alles van karton en papier. In het kader van 1250 jaar Deventer heeft hij allereerst zijn etalage aangepast, maar ook een stuk uit begin jaren 90 van de vorige eeuw opnieuw bewerkt, geknipt, geplakt en getekend.
In de maanden maart en april van dit jaar heeft hij acht keer zijn kijk op Deventer en de geschiedenis getoond, en elke keer was het theater volledig uitverkocht (23 stoelen)
Daarom is er in oktober en november (zie onder) opnieuw een serie voorstellingen.
De beschikbare plaatsen raken snel bezet en buiten deze reeks voorstellingen speelt en heeft hij zijn verhaal ook voor kleine privé gezelschapjes, op afspraak, gespeeld

Toen een paar maanden geleden de oproep verscheen om iets te doen rond 1250 jaar Deventer, herinnerde Frits zich zijn oude voorstelling weer. ‘Ik ben weer driftig aan het knutselen geslagen. Alles moet fris en actueel zijn. Nieuw getekend, geknipt, gesneden en geplakt’. Frits is elke dag 3 á 4 uur aan het werk en  verdiept zich in de straten, gebouwen, toestanden en opstanden van Deventer, waar hij ook enige kritiek, een beetje cynisme en wat clownerie in probeert te vlechten. Frits hoopt dat het hem net als toen ook nu weer lukt: ‘Deventer is mijn stad, met zoveel moois om te koesteren. Daar werk ik aan, net als vele anderen.’

Alle voorstellingen zijn uitverkocht :  7, 14, 21 en 28 oktober & 4, 11 en 18 november

Alle voorstellingen vinden in het weekend plaats en starten om 16:00 uur.
Entree: €6,25
Locatie: Papenstraat 50
Reserveren is verplicht via:  0570 611 347, per e-mail: grimmelikhuizen@gmail.com of via de website www.grimspapierentheater.nl.

Delen:
Facebook
Facebook