Hoe muziek van toen, jongeren van nu inspireert

Een prachtig jubileum: Deventer 1250 jaar! Het maakt ons als muzikanten nieuwsgierig naar die tijd. Hoe leefden mensen in de eerste decennia van het bestaan van Deventer? Hoe werd er toen muziek gemaakt? Welke instrumenten waren er? Welke stijlen werden gespeeld? Wie waren de muzikanten? Wat was de betekenis van muziek, voor boerenfamilies, voor de adel, voor de kerk? Op welke podia werd muziek gemaakt? En: hoe kunnen de antwoorden ons inspireren voor een voorstelling in 2018?

In een bijzondere samenwerking van leerlingen van Het Corberic en leerlingen van Muziekhuis Deventer gaan we op zoek naar de antwoorden, en ontwikkelen we een hedendaagse voorstelling. Muziekdocenten die verbonden zijn aan het Muziekhuis en de muziekdocent van het Corberic stellen, samen met leerlingen, een mooie voorstelling samen. De voorstelling wordt uitgevoerd door leerlingen van het Corberic (12-14 jaar) en leerlingen van het Muziekhuis (alle leeftijden). De voorstelling wordt op drie locaties in de stad opgevoerd. Ook bij de keuze van de podia laten we ons inspireren door ons onderzoek naar het jaar 1250.

Het Corberic is in augustus 2017 van start gegaan. Het is een nieuwe leerroute binnen het Etty Hillesum Lyceum, gestoeld op de principes van het vrijeschool onderwijs. De leerroute is begonnen met in totaal drie brugklassen mavo/havo/vwo. In het najaar van 2017 zijn Muziekhuis Deventer en Het Corberic een samenwerking aangegaan. (https://www.ettyhillesumlyceum.nl/het-corberic)

De voorstellingen worden gegeven in de periode november – december 2018. Voor meer informatie kun je contact opnemen met projectleider Iris van de Kamp via info@muziekhuisdeventer.nl of telefoon 06 4721 4907.

Organisatie: Stichting Muziekhuis Deventer is opgericht in 2013. Het is een locatie en netwerk van en voor ondernemende muziekdocenten. In het Muziekhuis bieden docenten kwalitatief goed en betaalbaar onderwijs voor kinderen, jongeren, volwassenen en ouderen. 

Delen:
Facebook
Facebook