Nachtconcert Cathedral Mobile

Dit weekend staat er in de Lebuinuskerk iets bijzonders op het programma: Cathedral Mobile. U geniet van ambient music tot post-rock en jazz- een nacht lang, tot zonsopgang, terwijl in deze nacht de klok wordt verzet.
Het 12,5 uur durende concert staat in het teken van 1250 jaar Deventer, in navolging van Lebuinus bouwen Jacob Lekkerkerker en zijn musici een kathedraal, maar nu van muziek en geluid. Een concert van maar liefst 12,5 uur.

Rode draad door het concert heen zijn de geluiden die Jacob Lekkerkerker heeft opgenomen van kathedralen door heel Europa, en ook van de Lebuinuskerk. Deze opnames, samengebracht met gitaar, altviool, orgel en electronica, vormen de bouwstenen van een nieuwe kathedraal in geluid en muziek. Een voorproefje hier.

Jacob Lekkerkerker
Lekkerkerker is organist, en trekt een leven lang langs kerken en orgels, als vernieuwer van het genre. Dit doet hij door aan de geluidslaag van het orgel een geluidslaag van elektronische klanken toe te voegen, in samenwerking met musici als Alfredo Genovesi (elektrische gitaar, elektronica) en Oene van Geel (altviool en elektronica).

Met een kaartje, die te koop is voor €12,50, kunt u de de kerk in en uit lopen. Haal deze hier.

Delen:
Facebook
Facebook