Op verkenningstocht door Deventer met je telefoon!

 

De historische binnenstad van Deventer is per 1 juli op een eigentijdse manier toegankelijk via de telefoon. Middels een app kunnen bezoekers op eigen gelegenheid door de binnenstad zwerven of gebruik maken van de vijf beschikbare stadswandelingen in maar liefst drie talen.

Download de gratis IZI.Travel app (iOS en Android) en zwerf op eigen gelegenheid door de historische binnenstad van Deventer. In de app zijn ook vijf speciale stadswandelingen gratis te downloaden: Bergkwartier, Noordenbergkwartier, Gevelstenen & Snijramen, Deventer Koek en het Havenkwartier. Alle wandelroutes starten bij de VVV Deventer (Penninckshuis), Brink 89.

De app geeft informatie over ruim honderd interessante punten in de stad. Hiervan zijn veelal afbeeldingen te zien die niet direct zichtbaar zijn, bijvoorbeeld van het historische interieur, een bijzonder detail, een interessante achtergevel of een vroegere situatie. De informatie is beschikbaar in het Nederlands, Engels en Duits.

De routes zijn ook te bekijken op de website: www.izi.travel. Zoek onder de rubriek audioguides op ‘Deventer’ en ontdek welke routes beschikbaar zijn. De app is ontwikkeld en samengesteld door de VVV Deventer in samenwerking met Frank van Unen van Bureau Zwerfgoed. Frank van Unen: ‘Als architect met een interesse in erfgoed dwaal ik altijd graag door steden. Om ze te leren kennen is het dan handig als je informatie snel kunt vinden. De telefoon is daarvoor heel geschikt. Daarom maak ik Zwerfgoed routes waarbij de wandelaar gratis korte en boeiende informatie krijgt over de plek waar hij zich bevindt’.

Download de IZI. Travel app gratis voor Android en iOS

Delen:
Facebook
Facebook