Orkest van het Oosten + Rob Dekay

Op zondag 2 september wordt de Grote Kick-Off afgesloten met een klassiek concert van het Orkest van het Oosten. Één van de beste symfonieorkesten van ons land en onder meer bekend van het AVROTROS-programma Maestro. Special guest deze avond is Deventer country-popzanger Rob Dekay. Als ambassadeur van Deventer 1250 bracht Rob Dekay in januari zijn single ‘Tevreden’ uit, geschreven ter ere van de festiviteiten rondom het 1250-jarige jubileum van Deventer.

Programma:

19.00 uur open DJ Dennis Platvoet
20.00 – 20.30 uur  akoestische set van Rob Dekay
21.00- 22.10 uur Orkest van het Oosten

Verjaardagsconcert voor jubilerend Deventer
Het Orkest van het Oosten, een eigentijds symfonieorkest met als thuisbasis het nationaal Muziekkwartier in Enschede, levert met plezier een feestelijke muzikale bijdrage aan de verjaardag van Deventer. Het voltallige orkest treedt aan om een sfeervol en spectaculair concert te geven. Bekende en meeslepende klassieke melodieën volgen elkaar in hoog tempo op, met een paar speciale Deventer accenten. Als special guest voert Rob Dekay samen met het orkest zijn liefdeslied ‘Tevreden’ voor Deventer uit in een speciaal voor dit concert georkestreerde versie. Amerikaanse gastdirigent Ryan Bancroft haalt een prachtig werkje van de onterecht vergeten Deventer componist Isaak Houck onder het stof vandaan. Een afwisselend en toegankelijk concert voor alle Deventenaren. Het concert is tevens de afsluiting van het samenwerkingsproject van het orkest met nieuwe doelgroepen in Deventer, medegefinancierd door het programma Creatief Europa van de Europese Unie.

Special guest Rob Dekay
Special guest deze avond is Deventer zanger Rob Dekay. Rob Dekay is Deventenaar in hart en nieren. Rob was meerdere malen te gast in De Wereld Draait Door, speelde op Lowlands en was onder meer te horen op de Zwarte Cross, Oerol en Paaspop. In 2016 tekende hij bij Top Notch. Rob Dekay is één van de vijf ambassadeurs van Deventer 1250 jaar en schreef voor de jarige stad het nummer ‘Tevreden’, wat een anagram is voor Deventer. Tevreden, een lied over zijn liefde voor Deventer, wordt door Rob Dekay en door het Orkest van het Oosten op deze avond live gespeeld.

Over dirigent Ryan Bancroft
De jonge Amerikaanse dirigent Ryan Bancroft is een van de grote talenten van zijn generatie. Hij is thuis in vele muzikale stijlen en genres, van barok tot hedendaags en van vocaal tot symfonisch. Bancroft studeerde muziek aan het California Institute of Arts en orkestdirectie in Schotland en Nederland. Tijdens zijn studie assisteerde hij gerenommeerde dirigenten als Pierre Boulez, Ed Spanjaard, Richard Egarr, Mark Wigglesworth, Matthias Pintscher, Antony Hermus en Nicholas Collon. Inmiddels werkte hij met een groot aantal Europese orkesten, waaronder het BBC Scottish Symphony Orchestra, het Praags Symfonieorkest, het Gulbenkian Orchestra, Ulster Orchestra, Het Balletorkest en het Orchestre de Picardie. Binnenkort staan er gastdirecties op het programma bij het Orkest van de Achttiende Eeuw, het Nederlands Kamerorkest en de Nederlandse Reisopera.

Presentator Bart Voortman
De presentatie is in de vertrouwde handen van Bart Voortman. In het Deventerse geen onbekend gezicht. Geboren en getogen in Deventer, dirigent geweest van verschillende (Deventer) orkesten. Maar ook in het pop circuit een bekend gezicht. Deels als bassist van een cover-band, maar ook bestuurlijk bij het Burgerweeshuis. En ook nog gezegend met een rood geel hart! Een rasechte Deventeraar dus! En als presentator heeft hij ook zijn sporen verdiend, bijv bij het Deventer Jazz Festival en vele andere festiviteiten.

Kaarten voor deze avond zijn inclusief zitplaats voor €12,50 verkrijgbaar. en op de dag zelf en aan de deur €15,-.
Zondag 2 september 2018
Grote Kerkhof, Deventer
Open: 19.00 uur
Koop HIER je tickets of koop ze bij Praamsta, de VVV-winkel of Plato.

Drukwerkdeal is drukwerkpartner van Grote Kick Off x Deventer 1250

Delen:
Facebook
Facebook