Poëziefestival Het Tuinfeest

Ieder jaar is de oude binnenstad van Deventer het podium voor meer dan 30 toonaangevende Nederlandse en Vlaamse dichters. Zij dragen voor uit eigen werk, dit in een intieme setting met als decor de kloostertuinen rondom Theater Bouwkunde. Dit jaar vindt het Poëziefestival plaats op  zaterdag 4 augustus.

In het kader van ‘Deventer 1250’ organiseren de Bibliotheek Deventer en Deventer Verhaal gezamenlijk een aantal optredens in poëzie en literatuur. In de Athenaeumbibliotheek introduceren Ina Klaren, consulent van de Bibliotheek Deventer en Garrelt Verhoeven, directeur Deventer Verhaal, optredens.

De gedichten, die bij ons thema passen doordat er woorden in staan als Hanze, de IJssel of Deventer, zijn uitgekozen door de drukkers. Deze drukkers, zijn de Hanzepersen, deze vormen samen een collectief van margedrukkers (in het Engels Privat press). Deze drukkers maken op ambachtelijke wijze met een handpers door middel van loden en houten letters, clichés, drukinkt en papier drukwerk. Echte vakmanschap zonder winstoogmerk. De Hanzepersen telt voor dit project negen drukkers. Dit zijn: Dick Berendes, Peter Duijff, Sjaklien Euwals, Henk Francino, Niels Klinkenberg, Maaike van der Meulen, Harm Noordhoorn, Doortje de Vries en Silvia Zwaaneveldt.

De volgende dichters worden met de volgende gedichten voorgedragen tijdens dit poëtische festival, door niemand minder dan stadsdichter van Deventer: Wibo Kosters.

Arthur Lava – Een date met Deventer

Jilles Waagmeester – De Bokkingshang

Henk Francino – Een GEESTelijke gast

Jan Terlouw – IJssel

Niels Klinkenberg – Ode aan Deventer, mijn Hanzestad

Wibo Kosters – Ijsseldier

Johanneke ter Stege – Deventer

Sjaklien Euwals – Holland Salland Hanze

Delen:
Facebook
Facebook