Kijkplaat Hanzestad Deventer

Uitgeverij Syndikaat brengt op zaterdag 7 april 2018 een kijkplaat uit van Hanzestad Deventer. Dit ter gelegenheid van het 1250 jaar bestaan van de stad en ter promotie van de Oost Nederlandse stripboekenbeurs die op deze dag plaats vindt.
De plaat is gemaakt door striptekenaar en illustrator Frodo De Decker en is een impressie van hoe de stad er halverwege de zestiende eeuw uitzag. De tekening is verkrijgbaar als A2 poster en als A3 in beperkte oplage.

Hanzestad Deventer
De kijkplaat is een impressie van de stad halverwege de 16e eeuw toen de Noorderbergtoren er nog stond, de Grote of Lebuinuskerk een punt had in plaats van een koepel, de Molenbelt uit alleen maar molens bestond en de brug nog ver naar het noorden lag. Als je goed kijkt zijn er verschillende middeleeuwse scheepstypes te onderscheiden. Aan de kade staat een toren voor het laden en lossen van schepen.

Oost Nederlandse Stripboekenbeurs
De kijkplaat wordt gepresenteerd op zaterdag 7 april. Dan is de Lebuïnuskerk in Deventer voor de derde keer het decor van de Oost Nederlandse Stripboekenbeurs. Van 10:00 uur tot 16:00 uur ben je welkom om rond te neuzen tussen de stripalbums.
Uitgevers, stripspeciaalzaken en vele anderen verkopen nieuwe en tweedehands strips. Er zijn striptekenaars uit Nederlandse en Belgi├ź aanwezig om hun albums te signeren en te voorzien van een mooie tekening. Net als vorig jaar is er een speciale beursuitgave en een hoek vol oldschool arcade games. Ook is er een 3d designer met 3d printer aanwezig om stripfiguren live te printen.
En de toegang? Die is gratis!

Presentatie kijkplaat
10:00 – 16:00 uur in de Grote of Lebuinuskerk, Grote Kerkhof 38
Wil je de poster bestellen? De poster is alleen maar te verkrijgen via de website van de uitgever of tijdens de Stripboekenbeurs op 7 april. De oplage is beperkt dus op=op.

Delen:
Facebook
Facebook