Wandel voor 12 muzikale eeuwen

Ter ere van Deventer 1250 heeft Klassieke Muziek Deventer drie wandelconcerten georganiseerd op drie zondagmiddagen. Op 28 oktober vindt al weer het laatste wandelconcert uit de serie plaats. Op deze middag klinkt er tussen 13:00 en 17:00 uur elk uur op vier verschillende locaties muziek uit twaalf eeuwen. Al wandelend verplaatst het publiek zich van locatie naar locatie. Opgeven is niet noodzakelijk maar vol=vol.

Adressen locaties
Bergkerk, Bergkerkplein 1, 7411 Deventer
Het Penninckshuis, Brink 89, 7411 BX Deventer
Lebuinuskerk, Grote Kerkhof 38, 7411 KV Deventer
Deventer Schouwburg, Leeuwenbrug 2, 7411 TJ Deventer

13.00 uur:  Bergkerk – Dékoor
Dékoor is  een  vierstemmig koor uit Deventer van 35 mannen en vrouwen, tussen de 30 en 65 jaar, die allemaal veel van zingen houden. Een koor dat zich onderscheidt door te kiezen voor een repertoire van klassieke stukken die nèt wat minder doorsnee zijn.
Dékoor zingt werken van De Victoria, Sweelinck, Monteverdi,  Whitacre en Gieilo.

14.00  uur:  Lebuinuskerk – Orgelmuziek  door Kirstin Gramlich
Kirstin Gramlich werd in september 2013 benoemd als cantor-organist van de Grote of Lebuïnuskerk in Deventer. Haar repertoire als organist en dirigent bestrijkt een aanzienlijke deel van de muziekgeschiedenis en rijkt van de zeventiende eeuw tot hedendaagse improvisatie-experimenten. Kirstin speelt muziek van Max Reger, César Franck en  Felix Mendelssohn.

15.00  uur: Het Penninckshuis – Zangduo Lieke van Oostenbrugge en Hanke Scheffer
Beiden studeerden aan het ArtEZ conservatorium. Lieke studeerde klassieke zang bij Harry van Berne aan het ArtEZ Conservatorium te Zwolle. Momenteel wordt Lieke gecoacht door Claudia Patacca en Heleen Koele en volgt Hanke de masteropleiding. Als duo volgden Lieke en Hanke verschillende masterclasses bij onder andere Massimo Cottica, Marien van Nieukerken, Thomas Oliemans en Irene Maessen. Het duo brengt liederen van Schumann en Brahms.

16.00 uur: Deventer Schouwburg – filmmuziek door ArtZ Duo
ArtZ Duo wordt gevormd door Mateo Barbagelata Alonso op piano en Hector Morcillo op viool. Beide muzikanten zijn afkomstig uit Spanje en volgen momenteel een masteropleiding aan het ArtEZ conservatorium in Zwolle. Mateo en Hector zijn actief in diverse ensembles en winnen prijzen op vooraanstaande concoursen. Zij spelen muziek uit o.a. Schindler List, Pulp fiction, La vita e bella, Master and Commander, The nights of Madrid, Pretty woman.

Organisatie: Klassieke Muziek Deventer
Deventer Schouwburg – De Perifeer-  Jonge Meesters Wilp – Kunstcircuit Deventer
Stichting Zaterdagmiddagconcerten Deventer –  Stichting Bergkerkconcerten
Stichting Kamermuziek Deventer – Stichting Lebuinusconcerten – Stichting Muziekkring Bathmen – Stichting Musora – Orkest van het Oosten – Kapel op ‘t Rijsselt

Foto’s: Fransisco España Arjona en Mateo Barbagelata Alonso.

Delen:
Facebook
Facebook