Wandelen door 12
muzikale eeuwen

Ter ere van Deventer 1250 organiseert Klassieke Muziek Deventer drie wandelconcerten op drie zondagmiddagen. Per middag klinkt er tussen 13.00 en 17.00 uur elk uur op vier verschillende locaties muziek uit twaalf eeuwen. Van Gregoriaans tot Gershwin en van kamermuziek tot experimentele muziek. Al wandelend verplaatst het publiek zich van locatie naar locatie.

Programma zondag 13 mei

13.00- 13.30 uur              Broederenkerk Duo Piasza Forte
Sonatine sportive – A. Tcherepnine (1899-1977)
Vocalise – S. Rachmaninov (1873-1943)
The old Castle – M. Mussorgski (1838-1881)
Romance – A. Scriabin (1872-1915)
Het Duo Piasza Forte, Puck van der Hoeven (saxofoon) en Sophie Hulshoff (piano) vormen al meer dan  één jaar een klassiek duo. Ze hebben elkaar ontmoet op het ArtEZ Conservatorium in Zwolle en spelen een uiteenlopend repertoire. Technisch en muzikaal uitdagend. Dit jaar hebben ze de aanmoedigingsprijs op het Prinses Christina Concours in ontvangst mogen nemen.

14.00 -14.30 uur              Penninckshuis Sufi Heartbeat
Sufi Heartbeat bestaat uit de Iraans klassiek geschoolde zanger Farid Dorafshan, de Koerdische windinstrument speler Emrah Oguzturk en de multi-instrumentalist Henk van Glabbeek. Samen vertolken zij prachtige gedichten van de oude mystieke Perzische dichters zoals Rumi en Hafez.

15.00- 15.45 uur             Grote of Lebuinuskerk. Orkest van het Oosten met Deventer Vocaal Ensemble
Krenek – Suite voor klarinet en strijkers op. 148 a
J. S. Bach – Cantate BWV 11 ‘Lobet Gott in seinen Reichen’
Samen met het Deventer Vocaal Ensemble brengt het orkest de Bach-cantate BWV 11 Lobet Gott in seinen Reichen ten gehore in de daarvoor bij uitstek geschikte Grote of Lebuinuskerk. Wat past er beter bij het Hemelvaartsweekend dan dit ‘Oratorium auf Himmelfahrts’ dat voor het eerst werd uitgevoerd in 1735 op 19 mei, jawel, Hemelvaartsdag.

 16.15- 17.00 uur               Het Burgerweeshuis. TRIFID
Rik Cornelissen is een jazz en klassiek accordeonist die hedendaagse en vernieuwende muziek speelt. Met zijn brede opleiding en kennis van muziekstijlen presenteert hij de accordeon als een modern en veelzijdig instrument. Hij komt naar het Burgerweeshuis met Vincent Houdijk, vibrafoon en Maciej Domaradzki, contrabas. Zij vormen het ensemble TRIFID, een verwijzing naar de ‘Trifid Nebula’, een zeldzame combinatie van drie neveltypes dat een kleurrijke schouwspel in de ruimte creëert. De muziek van TRIFID is dromerig, intiem en spannend. De combinatie van de instrumenten is ongebruikelijk en zorgt dan ook voor een heel nieuwe klankstelsel. Eigen composities vormen de basis waarin de drie solisten zich als heldere nieuwe sterren manifesteren.

Het programma van zondag 28 oktober wordt later in het jaar bekend gemaakt. 

Aanmelden is niet noodzakelijk, maar let op vol=vol.
Toegang is gratis, een vrije gift van harte welkom.

Organisatie: Klassieke Muziek Deventer
Deventer Schouwburg – De Perifeer-  Jonge Meesters Wilp – Kunstcircuit Deventer
Stichting Zaterdagmiddagconcerten Deventer –  Stichting Bergkerkconcerten
Stichting Kamermuziek Deventer – Stichting Lebuinusconcerten – Stichting Muziekkring Bathmen – Stichting Musora – Orkest van het Oosten

Foto boven: Orkest van het Oosten
Foto onder: Sufi Heartbeat

Delen:
Facebook
Facebook