NIEUWS

Blijf op de hoogte van de ontwikkelingen rondom Deventer 1250 jaar. Volg ons ook op Facebook en Instagram.
Nieuwsarchief.

D’IESSELTJE verstopt in  2000 kratten Grolsch

D’IESSELTJE verstopt in
2000 kratten Grolsch

Deze week verpakt Grolsch voor al haar fans ook één flesje D’Iesseltje extra in een Grolsch krat van 24 x 30 cl flesjes. In maar liefst 2000 kratten Grolsch vind je de Dunkel Weizen, een amberkleurig speciaalbier met een een ‘bite’ en de frisheid van Weizen.

Delen:
Facebook
Lees meer
ANWB ‘Deventer 1250’  Wandelingen Vol

ANWB ‘Deventer 1250’
Wandelingen Vol

Op zaterdag 14 en 21 april wordt het een drukke boel in de binnenstad van Deventer. . Per dag lopen er vijfhonderd wandelaars van 10.00 tot 16.00 uur door de historische straten van Deventer.

Delen:
Facebook
Lees meer
D’Iesseltje is de naam voor het bier  ter ere van 1250 jaar Deventer

D’Iesseltje is de naam voor het bier
ter ere van 1250 jaar Deventer

Na maanden van spanning was het dan eindelijk zo ver; de naam voor het bier gebrouwen ter ere van 1250 jaar Deventer is bekend: oftewel D’Iesseltje. Burgemeester Andries Heidema onthulde, samen met de bedenkers van de naam voor het bier gebrouwen door Grolsch en Davo Bieren, een levensgroot doek waarop de nieuwe naam afgebeeld in een logo zichtbaar was.

Delen:
Facebook
Lees meer
Inschrijving Deventer  Doe Mee Quiz geopend!

Inschrijving Deventer
Doe Mee Quiz geopend!

Na 1250 jaar is hij er dan: een quiz over Deventer! En niet zomaar een quiz, maar een quiz bestaande uit drie rondes verspreid over meerdere maanden. De Deventer Doe Mee Quiz (DDMQ) is een levendige, leerzame en speelse quiz over onderwerpen waarin je jouw kennis over Deventer op een breed terrein kunt testen en ontwikkelen.

Delen:
Facebook
Lees meer
Gulden Adelaar  voor Özcan Akyol

Gulden Adelaar
voor Özcan Akyol

Schrijver en ambassadeur van Deventer 1250 jaar, Özcan Akyol, ontvangt op 10 april de gemeentelijke cultuur- en wetenschapsprijs ‘de Gulden Adelaar’.

Delen:
Facebook
Lees meer
Onthulling Deventer  1250 jaar bier

Onthulling Deventer
1250 jaar bier

Op maandag 9 april wordt het speciaalbier, dat ter gelegenheid van het jubileum door de Koninklijke Grolsch en Davo Bieren is gebrouwen, gepresenteerd. Kom langs en proef de unieke dunkelweizen naar middeleeuws recept!

Delen:
Facebook
Lees meer
Ambassadeur Rob Dekay  in Koffietijd

Ambassadeur Rob Dekay
in Koffietijd

Vrijdag 23 maart is Rob Dekay in het programma Koffietijd te zien op RTL 4. De Deventer zanger én ambassadeur van Deventer 1250 jaar vertelt over zijn nummer ‘Tevreden’ dat hij speciaal ter ere van het 1250-jarige jubileum voor zijn stad heeft geschreven. 

Delen:
Facebook
Lees meer