NIEUWS

Blijf op de hoogte van de ontwikkelingen rondom Deventer 1250 jaar.
Volg ons ook op Facebook en Instagram. Klik hier voor het archief.

DEVENTER 1250 Hz  van de Waterlanders

DEVENTER 1250 Hz
van de Waterlanders

Afgelopen vrijdag was de opening van de expositie ‘De Salon’, Theatergroep Waterlanders was hierbij aanwezig. Zij brachten een speciaal gemaakte compositie op bijzondere instrumenten ter gehore.

Delen:
Facebook
Lees meer
Tour De Terras  1250 Editie

Tour De Terras
1250 Editie

Bezoek 28 juli het muzikale evenement Tour de Terras, dit jaar ter ere van 1250 jaar Deventer, op de Brink in Deventer. Vanaf 20.00 uur.

Delen:
Facebook
Lees meer
Deventer loves Go Ahead Eagles

Deventer loves
Go Ahead Eagles

En om deze liefde te vieren zijn er zondag 15 juli, op de opendag van Go Ahead Eagels tickets te winnen voor het evenement Groot Hollands wat plaats vindt op zaterdag 1 september. Deze kan men winnen tijdens verschillende activiteiten.

Delen:
Facebook
Lees meer
kartonnen bouwwerk vermaak voor jong en oud!

kartonnen bouwwerk vermaak voor jong en oud!

Het kartonnenbouwwerk verwees naar de huidige Lebuïnustoren, de toren die nooit gebouwd is en het eerste kerkje dat in 768 is gebouwd én waar Deventer het 1250 jarige jubileum aan heeft te danken. Een megakunstwerk dus, van zo’n 3500 kilo aan karton!

Delen:
Facebook
Lees meer
Nieuw: Op verkenningstocht  door Deventer met je telefoon!

Nieuw: Op verkenningstocht
door Deventer met je telefoon!

Download de gratis IZI.Travel app (iOS en Android) en zwerf op eigen gelegenheid door de historische binnenstad van Deventer. In de app zijn ook vijf speciale stadswandelingen gratis te downloaden: Bergkwartier, Noordenbergkwartier, Gevelstenen & Snijramen, Deventer Koek en het Havenkwartier.

Delen:
Facebook
Lees meer
Grote Overstraat viert  Deventer 1250 jaar

Grote Overstraat viert
Deventer 1250 jaar

Vier keer per jaar mogen de horecaondernemers van de Grote Overstraat de bloemetjes buiten zetten door van de straat één groot terras te maken. Zaterdag 30 juni is het thema Deventer 1250 jaar en koop je al een maaltijd voor € 12,50!

Delen:
Facebook
Lees meer
Acts gezocht voor  Levende Etalages

Acts gezocht voor
Levende Etalages

Op zondag 7 oktober 2018 zijn ze er weer: de Deventer Levende Etalages! Het thema van dit jaar is: “Hoera, Deventer 1250 jaar!” en de acts mogen op hun eigen, creatieve manier invulling geven aan het verjaardagsthema dat breed geïnterpreteerd mag worden.

Delen:
Facebook
Lees meer
Volkszanger Jaman in  Filmhuis De Keizer

Volkszanger Jaman in
Filmhuis De Keizer

Volkszanger Jaman presenteert zijn nieuwe single + videoclip in Filmhuis De Keizer. Uniek, want het verbeeldt precies de weg die de Deventenaar heeft afgelegd. Zaterdag 1 september treed Jaman op tijdens de Grote Kick-Off.

Delen:
Facebook
Lees meer
Het D’IESSELTJE  is terug!

Het D’IESSELTJE
is terug!

Vanaf deze week is het Démpter Iesseltje weer volop verkrijgbaar. De biertjes gingen sinds de onthulling in april als warme broodjes over de toonbank.

Delen:
Facebook
Lees meer
Kinderen van Deventer  krijgen verhalenboek cadeau

Kinderen van Deventer
krijgen verhalenboek cadeau

Alle kinderen van groep 5 t/m 8 uit de gemeente Deventer krijgen in het kader van het 1250-jarige jubileum van Deventer in oktober het boek ‘Kinderen van Deventer’ cadeau. Het wordt het eerste échte geschiedenisboek over Deventer voor kinderen!

Delen:
Facebook
Lees meer