NIEUWS

Blijf op de hoogte van de ontwikkelingen rondom Deventer 1250 jaar.
Volg ons ook op Facebook en Instagram. Klik hier voor het archief.

Grote Overstraat viert  Deventer 1250 jaar

Grote Overstraat viert
Deventer 1250 jaar

Eet morgen na de Lebuinusprocessie een hapje mee in de Grote Overstraat. Want op zaterdag 23 juni gaan de stoelen en tafels weer naar buiten. De horeca van de Grote Overstraat viert dan namelijk dat Deventer 1250 jaar bestaat. 

Delen:
Facebook
Lees meer
Volkszanger Jaman in  Filmhuis De Keizer

Volkszanger Jaman in
Filmhuis De Keizer

Volkszanger Jaman presenteert zijn nieuwe single + videoclip in Filmhuis De Keizer. Uniek, want het verbeeldt precies de weg die de Deventenaar heeft afgelegd. Zaterdag 1 september treed Jaman op tijdens de Grote Kick-Off.

Delen:
Facebook
Lees meer
Het D’IESSELTJE  is terug!

Het D’IESSELTJE
is terug!

Vanaf deze week is het Démpter Iesseltje weer volop verkrijgbaar. De biertjes gingen sinds de onthulling in april als warme broodjes over de toonbank.

Delen:
Facebook
Lees meer
Kinderen van Deventer  krijgen verhalenboek cadeau

Kinderen van Deventer
krijgen verhalenboek cadeau

Alle kinderen van groep 5 t/m 8 uit de gemeente Deventer krijgen in het kader van het 1250-jarige jubileum van Deventer in oktober het boek ‘Kinderen van Deventer’ cadeau. Het wordt het eerste échte geschiedenisboek over Deventer voor kinderen!

Delen:
Facebook
Lees meer
Street Art ter ere van  Deventer 1250 jaar

Street Art ter ere van
Deventer 1250 jaar

Deventer krijgt ter ere van het jubileum een ‘street art mural’ geschilderd door straatkunstenaar Joren Joshua. In de week vóór 15 juni zal hij de zijgevel van het pand aan de Sluisstraat 4 in het Sluiskwartier in Deventer van een fraaie en toepasselijke schildering voorzien.

Delen:
Facebook
Lees meer
Sanne haalt Deventer boeren  naar de Brink

Sanne haalt Deventer boeren
naar de Brink

Zaterdagmiddag (26 mei) staat er midden op de Brink, tussen de marktkramen in, een lang gedekte tafel. Deventenaren kunnen gratis aanschuiven en deelnemen aan Van Riek tot Vork. Als je een stoel hebt bemachtigd, krijg je een gerechtje voorgeschoteld gemaakt met ingrediënten van twee boeren uit de buurt.

Delen:
Facebook
Lees meer
Brink kleurt  rood en geel!

Brink kleurt
rood en geel!

Het kan jullie vast niet ontgaan zijn, sinds gisteren is de Wilhelminafontein ingepakt in een rood/gele sjaal. Al sinds 08.00 uur stonden de vrouwen van sociaal kunstproject Voorstad Verbindt in de hijskraan om de stedenmaagd van Deventer te bekleden.

Delen:
Facebook
Lees meer