Programma

Dit jaar vieren we met een groots programma het bestaan van Deventer. Eén jaar vol muziek, evenementen, sport, theater, congressen en exposities om het bestaan van onze stad te vieren, terug te kijken én vooruit te blikken. 12 maanden lang is er in de gemeente iedere dag iets te doen ter ere van het 1250-jarig bestaan van Deventer.

Het programma is tweedelig. Enerzijds worden een aantal programmaonderdelen georganiseerd door de organisatie Deventer 1250 jaar, anderzijds worden er activiteiten en evenementen georganiseerd door inwoners en organisaties uit de gemeente Deventer. De activiteiten en evenementen georganiseerd door de inwoners worden deels bekostigt met de subsidieregeling ‘Bouw mee aan Deventer 1250 jaar.’ Hier is €80.000 euro voor vrijgemaakt en resulteerde in meer dan honderd ingediende plannen. Een overzicht van deze zogenoemde ‘Bouw Mee’ activiteiten en evenementen vind je hier. 

Wil je weten wat er nog meer in Deventer te doen is? Surf dan naar: www.deventer.info.

Jubileum
boek

Gehele jaar

Ter ere van het 1250-jarig jubileum van de gemeente Deventer wordt eenmalig een eigentijdse beeldbijbel uitgebracht van 1250 pagina’s dik.

Delen:
Facebook
Lees meer

Dagje Deventer
1250 jaar

Di t/m zo.
t/m 4 november

Een uitnodiging voor een reis door de tijd. Wat enkel met een kerkje aan de IJssel begon, moet nu groots gevierd worden met een jubileum!

Delen:
Facebook
Lees meer

Expositie
in ARToMoNDo

Juli en augustus

De kunstenaars van ARToMoNDo hebben een expositie van Deventer 1250 jaar. Het thema Deventer is uitgewerkt in diverse media.

Delen:
Facebook
Lees meer

Expositie
De Salon

21 juli t/m 30 september

De Salon toont kunstwerken van meer dan 100 Deventer Kunstenaars geïnspireerd op het thema ‘dromen’.

Delen:
Facebook
Lees meer

Film:
WAS IS

13 aug t/m 2 sep

Op het Pontje wordt de film: Was Is vertoond. De film toont de veranderingen in het IJssellandschap van 2012 tot en met 2018.

Delen:
Facebook
Lees meer

Grote Kick-Off:
Anouk!

Vrijdag 31 augustus

Vanavond speelt de Haagse rockzangeres Anouk voor het
eerst in de geschiedenis in Deventer tijdens De Grote Kick-Off.

Delen:
Facebook
Lees meer

Oogstfeest
Lettele

Zaterdag 15 september

De band tussen Lettele en Deventer wordt gevierd tijdens een oogstfeest in de dorpsboomgaard met een maaltijd bereid met verse Lettelse producten.

Delen:
Facebook
Lees meer

Korenfestival
op de Worp

Zondag 16 september

De stichting Muziekkoepel Nering Bögel Worpplantsoen organiseert een korenfestival op zondag 16 september in het Worpplantsoen.

Delen:
Facebook
Lees meer

Tijd voor MAX
…indeventer!

17 t/m 21 september

Traditiegetrouw wordt het nieuwe seizoen afgetrapt vanuit vier unieke locaties in Nederland. Zeker ook bij onze stad vanuit een unieke plaats.

Delen:
Facebook
Lees meer

Historische
Kookworkshops

27 sep, 28 nov

De keuken ‘Daventre 1250’ organiseert dit jaar een aantal workshops over eten, drank en de etiquette uit de middeleeuwen. Proef, leer en geniet.

Delen:
Facebook
Lees meer

Grims
Papieren Theater

7, 14 en 21 oktober
4, 11 en 18 november

Grims Papieren Theater speelt in de loop van komend jaar meerdere malen de voorstelling “Achtergronden”.

Delen:
Facebook
Lees meer

Zeefdrukken
Atelier OPNIEUW

Zaterdag 13 oktober

Wil je leren zeefdrukken? Bij Atelier Opnieuw leren ze je hoe je zeefdrukken maakt op T-shirts. Natuurlijk in de stijl van Deventer 1250.

Delen:
Facebook
Lees meer

Cathedral
Mobile

27 – 28 oktober

Door samples te componeren met orgelmuziek en live elektronica, wordt de Grote- of Lebuinuskerk in één nacht door middel van muziek opgebouwd.

Delen:
Facebook
Lees meer

Het wonder
van Frieswijck

3 en 4 november

Het wonder van Frieswijck vertelt het verhaal van Alijt Kuinredorf, die haar hond Tieske wil redden en daarom op bedevaart gaat naar Frieswijk.

Delen:
Facebook
Lees meer

Metten van
Sint-Lebuïnus

Zondag 18 november

De Lebuinusmetten zijn in de 12e eeuw speciaal voor de feestdag van deze heilige gecomponeerd. De metten zijn terug te vinden in het Antiphonale van Utrecht.

Delen:
Facebook
Lees meer

Presentatie
Nieuwe Magistraat

Donderdag 29 november

Op 29 november wordt de Nieuwe Magistraat getoond. De Nieuwe Magistraat wordt geschilderd door Deventer Kunstenaar Patrick Mangnus.

Delen:
Facebook
Lees meer

Draaiorgel
de Turk

Gehele jaar

In het kader van het jubileumjaar brengt Draaiorgel de Turk vijf nieuwe muziekboeken ten gehore, met daarop nieuwe muziek over Deventer.

Delen:
Facebook
Lees meer

Slotmanifestatie

28, 29 & 30 december

In drie dagen, tussen Kerstmis en Oud & Nieuw, wordt het jubileumjaar op spectaculaire wijze afgesloten.

Delen:
Facebook
Lees meer