Programma

Dit jaar vieren we met een groots programma het bestaan van Deventer. Eén jaar vol muziek, evenementen, sport, theater, congressen en exposities om het bestaan van onze stad te vieren, terug te kijken én vooruit te blikken. 12 maanden lang is er in de gemeente iedere dag iets te doen ter ere van het 1250-jarig bestaan van Deventer.

Het programma is tweedelig. Enerzijds worden een aantal programmaonderdelen georganiseerd door de organisatie Deventer 1250 jaar, anderzijds worden er activiteiten en evenementen georganiseerd door inwoners en organisaties uit de gemeente Deventer. De activiteiten en evenementen georganiseerd door de inwoners worden deels bekostigt met de subsidieregeling ‘Bouw mee aan Deventer 1250 jaar.’ Hier is €80.000 euro voor vrijgemaakt en resulteerde in meer dan honderd ingediende plannen. Een overzicht van deze zogenoemde ‘Bouw Mee’ activiteiten en evenementen vind je hier. 

Wil je weten wat er nog meer in Deventer te doen is? Surf dan naar: www.deventer.info.

Dagje Deventer
1250 jaar

Di t/m zo.
t/m 4 november

Een uitnodiging voor een reis door de tijd. Wat enkel met een kerkje aan de IJssel begon, moet nu groots gevierd worden met een jubileum!

Delen:
Facebook
Lees meer

Jubileum
boek

Vrijdag 12 oktober

Ter ere van het 1250-jarig jubileum van de gemeente Deventer wordt eenmalig een eigentijdse beeldbijbel uitgebracht van 1250 pagina’s dik.

Delen:
Facebook
Lees meer

Zeefdrukken
Atelier OPNIEUW

Zaterdag 13 oktober

Wil je leren zeefdrukken? Bij Atelier Opnieuw leren ze je hoe je zeefdrukken maakt op T-shirts. Natuurlijk in de stijl van Deventer 1250.

Delen:
Facebook
Lees meer

Onvoltooid Verleden Tijd

Zondagochtend 14 oktober

Het VPRO Radioprogramma Onvoltooid Verleden Tijd wordt uitgezonden vanuit de aan de Lebuinuskerk grenzende Mariakerk.

Delen:
Facebook
Lees meer

Stroomzoekers

Zondag 21 oktober

Presentatie ‘Stroomzoekers’ jubileumboek en expositie.
Expositie in Coffee Together 22 okt. t/m 31 dec.

Delen:
Facebook
Lees meer

Cathedral
Mobile

27 – 28 oktober

Door samples te componeren met orgelmuziek en live elektronica, wordt de Grote- of Lebuinuskerk in één nacht door middel van muziek opgebouwd.

Delen:
Facebook
Lees meer

Het wonder
van Frieswijck

3 en 4 november

Het wonder van Frieswijck vertelt het verhaal van Alijt Kuinredorf, die haar hond Tieske wil redden en daarom op bedevaart gaat naar Frieswijk.

Delen:
Facebook
Lees meer

Metten van
Sint-Lebuïnus

Zondag 18 november

De Lebuinusmetten zijn in de 12e eeuw speciaal voor de feestdag van deze heilige gecomponeerd. De metten zijn terug te vinden in het Antiphonale van Utrecht.

Delen:
Facebook
Lees meer

Historische
Kookworkshops

Donderdag 29 nov

De keuken ‘Daventre 1250’ organiseert dit jaar een aantal workshops over eten, drank en de etiquette uit de middeleeuwen. Proef, leer en geniet.

Delen:
Facebook
Lees meer

Draaiorgel
de Turk

Gehele jaar

In het kader van het jubileumjaar brengt Draaiorgel de Turk vijf nieuwe muziekboeken ten gehore, met daarop nieuwe muziek over Deventer.

Delen:
Facebook
Lees meer