Programma

Dit jaar vieren we met een groots programma het bestaan van Deventer. Eén jaar vol muziek, evenementen, sport, theater, congressen en exposities om het bestaan van onze stad te vieren, terug te kijken én vooruit te blikken. 12 maanden lang is er in de gemeente iedere dag iets te doen ter ere van het 1250-jarig bestaan van Deventer.

Het programma is tweedelig. Enerzijds worden een aantal programmaonderdelen georganiseerd door de organisatie Deventer 1250 jaar (waaronder de Opening op 5 januari), anderzijds zijn er een aantal programmaonderdelen die worden georganiseerd door inwoners en organisaties uit de gemeente Deventer via de ‘Bouw Mee’ regeling. Per programmaonderdeel wordt de organisator vermeld.

In de afgelopen maanden hebben meer dan 100 inwoners en organisaties uit de gemeente Deventer deelgenomen aan ‘Bouw mee aan Deventer 1250 jaar’. Uit deze aanmeldingen is een selectie gemaakt en toegevoegd aan het programma van Deventer 1250 jaar. Deze programmaonderdelen zijn hieronder te lezen.

Wil je weten wat er nog meer in Deventer te doen is? Surf dan naar: www.deventer.info.

Dag-tot-dag
agenda

Dag-tot-dag agenda

Bekijk hier wat er de komende twee weken dagelijks te doen is in de gemeente Deventer in het kader van Deventer 1250 jaar.

Delen:
Facebook
Lees meer

Jubileum
boek

Gehele jaar

Ter ere van het 1250-jarig jubileum van de gemeente Deventer wordt eenmalig een eigentijdse beeldbijbel uitgebracht van 1250 pagina’s dik.

Delen:
Facebook
Lees meer

KOEK
FM

Donderdag 22 februari

Deventer Radioshow Koek FM streamt gedurende heel 2018 één keer per maand van 18:00 tot 21:00 uur over het muzikale landschap van Deventer.

Delen:
Facebook
Lees meer

Kunstklas voor
kinderen

6, 13 en 20 februari en 6, 13 en 20 maart & najaar

Kunstenares Anneke Koch schildert met kinderen over de geschiedenis en over de toekomst van Deventer.

Delen:
Facebook
Lees meer

Spandoek
Sfeerteam ADHD

16 maart GAE – Telstar 20:00 uur

In het kader van Deventer 1250 jaar maakt het Sfeerteam een spandoek van 40 meter bij 7,5 meter, waarbij het 1250-jarig bestaan van Deventer het thema is.

Delen:
Facebook
Lees meer

Grims
Papieren Theater

17, 18, 24 en 25 Maart & 14, 15, 21 en 22 april

Grims Papieren Theater speelt in het kader van Deventer 1250 jaar in de loop van komend jaar meerdere malen de voorstelling “Achtergronden”.

Delen:
Facebook
Lees meer

Plaatselijk belang
Colmschate

27 maart

Wat is ouder, Deventer of Colmschate? Plaatselijk belang Colmschate nodigt een deskundige uit om over de geschiedenis van Deventer en Colmschate te vertellen.

Delen:
Facebook
Lees meer

Zeefdrukken
Atelier OPNIEUW

21 april, 14 juli & 13 oktober

Op ambachtelijke wijze worden zeefdrukken in de stijl van Deventer 1250 jaar op de T-shirts gedrukt door jongeren met een afstand tot de arbeidsmarkt.

Delen:
Facebook
Lees meer

Film:
WAS IS

30 apr t/m 20 mei &
13 aug t/m 2 sep

Op het Pontje wordt de film: Was Is vertoond. De film toont de veranderingen in het IJssellandschap.

Delen:
Facebook
Lees meer

Voorstad
verbindt

20 mei t/m 27 mei

Voorstad Verbindt is trots op Deventer en gaat een bijdrage leveren door de gehele Brink rood en geel te kleuren met een lange sjaal.

Delen:
Facebook
Lees meer

Van Riek
tot Vork

26 mei

Schuif aan op een grote gedekte tafel op de Brink. Je volgt je neus, krijgt iets te drinken, proost met je tafelgenoten en zet een koptelefoon op.

Delen:
Facebook
Lees meer

Koek & Scootmobiel
Tocht

27 mei

Scootmobielvereniging ‘De Deventer Stokvisrijders’ vertaalt de Stadswandeling Deventer Koek in een feestje voor scootmobiel rijders.

Delen:
Facebook
Lees meer

Lebuïnus
processie

23 juni

Op 23 juni organiseren de Rooms-Katholiek Heilige Lebuïnus parochie en de Protestantse Gemeente Deventer een processie.

Delen:
Facebook
Lees meer

Expositie
De Salon

21 juli t/m 30 september

Salon en atelierroute worden georganiseerd door Kunstenlab in samenwerking met de Vereniging Beeldende Kunstenaars Deventer.

Delen:
Facebook
Lees meer

Hanze-
persen

Presentatie op 4 augustus

In het kader van Deventer 1250 jaar worden er negen gedichten gedrukt over de IJssel, de Hanzesteden en Deventer in het bijzonder.

Delen:
Facebook
Lees meer

Deventer
Transitiemomenten

September tot en met december

Architectuurcentrum Rondeel onderzoekt in de expositie ‘Deventer Transitiemomenten’ de stadsgeschiedenis van Deventer.

Delen:
Facebook
Lees meer

Korenfestival
op de Worp

16 september

De stichting Muziekkoepel Nering Bögel Worpplantsoen organiseert een korenfestival op zondag 16 september in het Worpplantsoen.

Delen:
Facebook
Lees meer

Cathedral
Mobile

27 – 28 oktober

Door samples te componeren met orgelmuziek en live elektronica, wordt de Grote- of Lebuinuskerk in één nacht door middel van muziek opgebouwd.

Delen:
Facebook
Lees meer

Metten van
Sint-Lebuïnus

18 november

De Lebuinusmetten zijn in de 12e eeuw speciaal voor de feestdag van deze heilige gecomponeerd. De metten zijn terug te vinden in het Antiphonale van Utrecht.

Delen:
Facebook
Lees meer

Presentatie
Nieuwe Magistraat

29 november

Op 7 december 2017 is bekend gemaakt dat kunstenaar Patrick Magnus de Nieuwe Magistraat gaat maken. Op 29 november 2018 wordt het werk onthuld.

Delen:
Facebook
Lees meer

Digitale
herinneringskaart

Vanaf 27 januari

Bewoners en organisaties worden uitgenodigd herinneringen aan locaties in de stad in te sturen, die via een digitale kaart zichtbaar worden.

Delen:
Facebook
Lees meer

Draaiorgel
de Turk

Gehele jaar

In het kader van het jubileumjaar brengt Draaiorgel de Turk vijf nieuwe muziekboeken ten gehore, met daarop nieuwe muziek over Deventer.

Delen:
Facebook
Lees meer

Slotmanifestatie

28, 29 & 30 december

In drie dagen wordt tussen Kerst en Oud en Nieuw het jubileumjaar groots afgesloten.

Delen:
Facebook
Lees meer

Bouw mee!

 

Woon jij in de gemeente Deventer en wil je mee bouwen aan Deventer 1250 jaar? Dan kan jouw plan een programmaonderdeel worden.
Het gehele jaar kunnen activiteiten zich aansluiten bij het programma van Deventer 1250 jaar.