Aftrap Deventer 1250 jaar op 5 januari 2018

Op vrijdag 5 januari 2018 was de Opening van Deventer 1250 jaar. De Welle werd feestelijk ingericht met meerdere horecapunten, zodat er gezamenlijk geproost kan worden op het nieuwe jaar en op Deventer 1250 jaar.

Muziek, licht- en vuureffecten
Om 20:00 uur startte het programma en werd er teruggegaan naar de tijd toen het allemaal begon: het jaar 768. Middels muziek, lichteffecten en vuurwerk wordt verbeeld hoe Lebuïnus de IJssel overstak en met de bouw van een houten kerkje de fundering van Deventer legde. Een reis door de tijd volgt. De voorspoed en rampspoed die Deventer heeft gekend passeren op bijzondere wijze de revue. Rob Dekay, Deventenaar én ambassadeur van Deventer 1250 jaar, zingt zijn lied dat hij speciaal voor het jubileumjaar heeft geschreven. Het jubileumjaar wordt officieel geopend door burgemeester Heidema.

Deventer bestaat 1250 jaar
De opening vindt plaats op de Welle aan de IJssel. Preciés op de plek waar de Angelsaksische missionaris Lebuïnus in het jaar 768 voet op Deventer bodem zette, in 2018 1250 jaar geleden. Dit vieren we een jaar lang en kijken we naar het verleden, het heden en de toekomst van Deventer. 2018 wordt een fantastisch jaar vol festiviteiten voor en door Deventenaren.

Op de avond van de Opening zijn er extra fietsenstallingen beschikbaar aan de Nieuwe Markt en aan de Pothoofd bij de Wilhelminabrug. De Welle is vrijdag 5 januari de hele dag afgesloten.

Extra informatie:
De IJssel is behoorlijk gestegen. In verband met het hoge water zijn de activiteiten die tijdens de opening op het water zouden plaatsvinden helaas geschrapt.
Het vuurwerk, de muziek, toespraken, optredens en special effects gaan wel gewoon door! Komt dus allen naar de prachtige opening van Deventer 1250 jaar op vrijdag 5 januari aan de Welle!
Tip! Als het regent verzoeken wij u vriendelijk geen paraplu mee te nemen, maar een poncho.

Programma:
19:00 uur inloop
20:00 uur start
21:00 uur einde programma
Entree: Gratis

Facebook evenement: Opening Deventer 1250 jaar

Plaats een reactie

13 + 2 =