Street Art Streets Deventer 1250 mural

Deventer 1250 Street Art

In de week vóór 15 juni zal straat kunstenaar Joren Joshua de gevel van een pand in Deventer beschilderen ter ere van Deventer 1250 jaar. Kom kijken tijdens de werkzaamheden, en wees welkom bij de onthulling van de muurschildering op 15 juni.

Joren Joshua
Rechtstreeks uit Rotterdam serveert Joren Joshua (1990) zijn eigenwijze en speelse illustraties voor ‘the cool’. In grafisch gebalanceerde landschappen passeren dynamische figuren om te reflecteren op dagelijkse situaties. Sterk beïnvloed door street art, graffiti en zeefdruk probeert Joren zijn stempel te drukken op commerciële en persoonlijke opdrachten, ongeacht de vorm of formaat. Joren maakt illustraties voor diverse bekende kranten en heeft internationaal grote muurschilderingen mogen verzorgen. Hij heeft mede door zijn familie, die hier wonen, een band met Deventer.

Street Art Streets
Deventernaar Egbert EGD, wil samen met diverse straat kunstenaars de culturele stad Deventer nog mooier te maken door het organiseren van street art in de vorm van murals en evenementen onder de naam Street Art Streets. In 2015 organiseerde hij de beschildering van de windmolen aan de A1, In 2016 organiseerde hij een event met 10 kunstenaars in de binnenstad tijdens een koopzondag. In april van dit jaar organiseerde hij de Koffie mural tijdens het LOS festival in het Havenkwartier. En nu deze muurschildering voor 1250 jaar Deventer. Meer toekomstplannen liggen klaar.

Onder street art vallen alle aangebrachte kunstuitingen aan de openbare weg, die niet bij het klassieke graffitibeeld horen en evenmin bij officiële kunst.

Redirection

Deventer 1250 mural
Er werd gewerkt aan de mural in de week voor 15 juni 2018

Plaats een reactie

vier × 5 =