Koek Scootmobiel Tocht

Scootmobielvereniging ‘De Deventer Stokvisrijders’ vertaalde de Stadswandeling ‘Deventer Koek’ op 27 mei 2018 in een feestje voor scootmobiel rijders. De stadswandeling werd namelijk op een scootmobiel afgelegd. Want het is namelijk erg lastig om te bladeren in het boekje van de stadswandeling Deventer Koek, de route te lezen én ondertussen ook nog veilig te rijden door de binnenstad.

Daarom organiseerde de Deventer Scootmobielvereniging een middag waarbij de route in groepjes gereden werd en gidsen uitleg gaven over de historie van Deventer Koek. Ook werd er stilgestaan bij muurreclames en andere uitingen van handel en industrieel erfgoed. Alle deelnemers ontvingen van te voren een weerbestendige routekaart. Sommige deelnemers reden zelfs op een overdekte scootmobiel.

Deventer Stokvisrijders

De Deventer Stokvisrijders organiseren regelmatige tochten en andere activiteiten. Veilig rijden staat daarbij voorop en de Scootmobiel Oefendagen worden gepromoot. Deze middag werd dan ook begeleid door gecertificeerde Verkeersregelaars. De Vereniging nodigde destijds alle scootmobielgebruikers van Deventer uit om mee te rijden op zondag 27 mei 2018. In totaal konden honderd personen deelnemen. Er waren geen kosten aan verbonden, maar vooraf aanmelding was noodzakelijk.

De stichting Fooruit aan Hofstraat 14 is sowieso geopend op maandag en woensdag tussen 10:00 en 16:00 uur. Telefonisch contact opnemen en mailen kan altijd.

Plaats een reactie

12 − zeven =