De Venter

”Een lichtvoetig theaterstuk met een serieuze ondertoon”

In de Hanzestad Deventer verschijnt een mysterieuze handelsreiziger: De Venter. Hij ontmoet interessante burgers. We zien hem bij de Waag op de Brink, maar ook bij het moderne stadhuis laat hij zijn sporen na. ‘Naar wat ik in mijn mars heb, is iedereen op zoek. Ik verkoop geen praatjes, ik verkoop verhalen’ aldus Leonardo da Ventria alias De Venter.

En inderdaad: bij de viering van het 1250-jarig bestaan van de kleurrijke stad zorgt De Venter voor spanning en sensatie. Monniken uit het eeuwenoude klooster van Geert Grote, bezoekers van herberg De Bree Veertien en personeel van het historisch Museum willen allemaal weten wat De Venter in zijn mars heeft. Een trouwe fan van de Eagles, een overijverige ambtenaar en een voorname barones met haar puber-nicht zorgen voor de nodige komische situaties. Wie is De Venter? Wat heeft hij in zijn mars? Wat heeft hij te maken met het bijzondere schilderij in de Waag? Het antwoord op die vragen is na 1250 jaar nog steeds belangrijk.

Het komische theaterstuk De Venter is speciaal geschreven voor het 1250-jarige bestaan van de stad Deventer en wordt opgevoerd door een amateur-toneelgezelschap met acteurs die allemaal afkomstig zijn uit de 3GK-Samenwerkingsgemeente in Deventer. De jongste speler is 13 jaar, de oudste 71. Een heerlijk kijkspel voor jong en oud!

Er vinden twee voorstellingen plaats.
Datum: 16 juni 2018 om 13:00 en om 19:30 uur.

Plaats een reactie

een × drie =