Deventer: betaalbaar wonen in een heerlijk leefklimaat

Steeds meer mensen uit andere regio’s van het land vertrekken naar Oost-Nederland om er te wonen. Middelgrote steden met een oude binnenstad worden populairder. Deventer is daar een goed voorbeeld van. Het is een van de oudste steden van Nederland. De stad staat bekend als een historische stad, die beschikt over alle hedendaagse voorzieningen.

Het bijzondere aan Deventer is: de geschiedenis van de stad is nooit verloren gegaan. Zo beschikt Deventer over verschillende monumenten, bijzondere stadswijken en staan er nog steeds verschillende historische gebouwen.

Wonen in Deventer

Wonen in Deventer is leuk. Niet alleen vanwege de historische binnenstad, maar ook vanwege de verschillende parken en natuurgebieden rond de stad. Daardoor is het heerlijk om te wonen langs deze stad aan de IJssel. Bovendien is het elke keer weer genieten als je via de Wilhelminabrug Deventer binnenrijdt. Het uitzicht op deze brug went nooit, je voelt je daardoor direct thuis.

De Wilhelminabrug in Deventer; een 580 meter lange boogbrug uit de jaren veertig
(c) Foto: Ernst de Vogel

Deventer biedt rust

Het is voor veel mensen ook reden om in Deventer te (gaan) wonen. Deventer biedt rust, maar beschikt tegelijkertijd ook over dezelfde voorzieningen als andere grote steden uit het land. Een ideale combinatie. De huizenmarkt in Nederland staat momenteel op stelten, maar middels de juiste makelaar is het nog steeds mogelijk om in Deventer jouw droomhuis te bemachtigen. 

Echte leven in Deventer

Eenmaal woonachtig in Deventer geniet je van het echte leven. Overdags kun je werken bij de verschillende bedrijven uit de regio. Steden als Utrecht en Amsterdam zijn daarnaast ook prima te bereiken voor eventuele werkgerelateerde zaken. Na een lange werkdag geniet je van een maaltijd bij een van de restaurants in de binnenstad. Daarna doe je gezellig een drankje met je vrienden op de Brink. 

Vervelen in Deventer? Dacht het niet!

Ieder weekend worden in de regio Deventer talloze activiteiten georganiseerd. Vervelen in Deventer hoeft dus niet. Zo vinden er ieder jaar verschillende festivals en feestjes plaats. Voorbeeld hiervan zijn het Deventer Stadsfestival en het Tour de Terras, waarbij bands de hele avond wisselen van podia. 

Betaalbare, mooie woningen

De verschillende mogelijkheden van Deventer, op alle verschillende vlakken, maakt het wonen in deze stad zo bijzonder. Deventer beschikt over betaalbare, mooie woningen en een heerlijk leefklimaat. Het is daarom logisch dat een Deventenaar pas zijn stad verlaat als het echt niet anders kan.

Plaats een reactie

5 × vier =