Van Riek
tot Vork

Ben je benieuwd naar wie er al meer dan 1250 jaar zorgt voor eten op je bord? Schuif op zaterdag 26 mei aan bij de lange gedekte tafel midden op de Brink in Deventer. Daar maak je kennis met lokale boeren en hun producten via een hoorspel tijdens Van Riek tot Vork.

Deventer bestaat dit jaar 1250 jaar en naast de rijke geschiedenis van de stad Deventer wordt ook de historie van de omliggende dorpen gevierd. Welke producten worden verbouwd rondom Deventer, wie zijn de lokale helden als het gaat om ons voedselsysteem? Welke groep mensen voedt de stad al 1250 jaar lang? Van Riek tot Vork zet twee boeren in de schijnwerpers en nodigt bewoners van Deventer uit om naar hun verhaal te luisteren, door middel van een straatdiner met hoorspel.

Op zaterdag 26 mei is iedereen welkom om aan te schuiven en samen met nog 50 anderen te genieten bij Van Riek tot Vork.  Gedurende de dag serveert Van Riek tot Vork aan 500 mensen een klein gerecht en horen zij het verhaal van een boer via een koptelefoon. Hoe ziet zijn dag eruit? Hoe komt de asperge of het varkensvlees op je bord? En hoe ziet deze boer zijn rol in het voedselsysteem? De bezoeker wordt in twintig minuten meegenomen naar het platteland en komt te weten welk verhaal er achter hun bord eten schuilt.

Je kan vandaag kennismaken met boer Hans Nieuwenhuis en zijn asperges van Aspergeboerderij De Boerkamp of met Erik Stegink van Piggy’s Palace waarvan zijn varkensvlees te proeven is. Kok Maaike Diks (bekend van de Weesjeskantine bij Het Burgerweeshuis) bereidt de verfijnde, smaakvolle gerechtjes.

Info:
Dit evenement is vrij toegankelijk en het is niet mogelijk om te reserveren. Er zullen 10 rondes plaatsvinden, startend om het hele en halve uur tussen 10.30 uur en 15.30 uur.
Datum: 26 mei
Locatie: Stadsplein de Brink in Deventer
Facebook event: Van Riek tot Vork – Deventer 1250

Van Riek tot Vork is dit keer onderdeel van Deventer 1250 en wordt georganiseerd in samenwerking met LTO Noord, regio OostSalland Boert en Eet BewustMarketingOost en het Prins Bernard Cultuurfonds.

Foto: Kim Out Fotografie

Delen:
Facebook
Facebook